Hlavní obsah

Brno - Plzeň 3:0Kometa doma vyhrála počtvrté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Zbořil 1 : 0
30. Pospíšil 2 : 0
53. Strömberg 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna zvítězili v 46. kole extraligy nad Plzní 3:0 a na vlastním ledě vyhráli počtvrté za sebou bez ztráty bodu. Západočeši mají na hřištích soupeřů přesně opačnou bilanci čtyř proher bez zisku jediného bodu. Brankář Dominik Furch vychytal pátou nulu v sezoně a třetí z posledních pěti utkání. Kometa se po páté výhře ze šesti utkání posunula na devátou příčku tabulky a na osmou Plzeň ztrácí už jen dva body.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kristián Pospíšil z Brna se raduje z gólu proti Plzni.

Článek

Do zápasu vystoupila aktivněji Kometa a nátlakovou hrou si vynutila převahu, kterou lehce zbrzdilo oslabení, v němž si po nájezdu vypracoval šanci Flek. Pavlát v plzeňské brance byl ale připraven.

Skóre mohl otevřít dvakrát Horký, stav se ale měnil až v početní výhodě Brna, kdy Zbořil propálil obranný val Západočechů. Ti směrem dopředu naráželi na pevnou defenzívu Brna, dvě šance na vyrovnání si vypracovali v závěru první třetiny, kdy Hrabík a Blomstrand trefili konstrukci Furchovy branky.

Po první přestávce Plzeň zvýšila svoje útočné úsilí, vytvořila si převahu, více se tlačila před Furcha, jenže šance se z toho nerodily. Střely Blomstrada či Zámorského brněnský gólman bez problémů kryl.

Brno udeřilo v polovině zápasu. V přesilovce si vytvořilo tlak a v době, kdy na led naskočil z trestné lavice plzeňský hráč, se po kombinaci obránců Šcotky a Kučeříka prosadil pohotovou střelou Pospíšil.

I po druhém inkasovaném gólu Plzeň neubrala na aktivitě, které ale chyběla přesnost finální fáze a tudíž i moment překvapení, z něhož by se mohla zrodit příležitost ke korekci stavu.

V úvodu třetí třetiny zlikvidoval Pavlát pokus Horkého, jeho spoluhráči pak složitě hledali recept, jak vyzrát na Furcha a jeho dobře bránící parťáky. Naději na bodový zisk jim pak vzal Strömberg, který v 53. minutě proměnil sólo od modré čáry po přihrávce Vincoura. Brno porazilo Západočechy potřetí v sezoně.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. A. Zbořil (Kundrátek, Holík), 30. Pospíšil (Ščotka, Kučeřík), 53. Strömberg (Vincour, Ďaloga). Rozhodčí: Hradil, Kika - Blažek, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 6091.
Brno: Furch - Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas - Horký, Holík, Okál - Pospíšil, Kollár, Flek - Koblížek, Strömberg, Vincour - Šalé, A. Zbořil, Zaťovič - Ondráček. Trenér: P. Martinec.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Baránek, Piskáček, Jaroměřský, Kvasnička, Houdek - Pour, Suchý, Hrabík - Rekonen, Mertl, Schleiss - Blomstrand, Bitten, M. Beránek - Adamec, Soukup, Honejsek - A. Dvořák. Trenér:

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články