Hlavní obsah

Olomouc - Hr. Králové 0:4Hradec Králové bodoval naplno už podesáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Cingel 0 : 1
22. Jank 0 : 2
22. Cingel 0 : 3
48. Okuliar 0 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové zvítězili 4:0 v Olomouci a znovu vylepšili klubový rekord v počtu vítězných zápasů za sebou, když dokázali uspět už podesáté v řadě, pokaždé navíc v základní hrací době. Na pátý Liberec tak mají Východočeši k dobru už čtyři body. Zásluhu na páteční výhře měla hlavně elitní formace týmu Mountfieldu, která vstřelila tři ze čtyř branek hostů. Sedmé čisté konto v sezoně si připsal brankář Henri Kiviaho.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Útočník Jordann Perret z Hradce před olomouckým brankářem Janem Lukášem.

Článek

V úvodních minutách se hrálo ve slušném tempu, ale bez větších šancí na obou stranách. Náznaky možností přišly až v polovině první třetiny. Domácí Lukáš však neměl výraznější problém se střelou Zachara z úhlu a rovněž Kiviaho pokryl zakončení Knotka mezi betony. Hradec se pak dostal do vedení z první vážnější šance ve 13. minutě, když Lukáše prostřelil z mezikruží tvrdou střelou Cingeľ. Zvýšit poté mohli Jergl a McCormack, ale prvně jmenovaný těsně přestřelil a kanadský obránce zamířil vedle Lukášovy branky.

Zvýšit na rozdíl dvou branek se Hradci podařilo až na začátku druhé třetiny zásluhou Janka, jehož tvrdá střela hned po vhazování se odrazila od horní tyče za záda bezmocného Lukáše. Od druhé branky hostů pak uplynulo pouhých 16 sekund a hráči Mountfieldu se znovu radovali, když Eberleho pokus dorazil do sítě Cingeľ.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Henri Kiviaho z Hradce.

Po třetí inkasované brance nahradil Lukáše v brance Olomouce Konrád. Také on mohl záhy inkasovat, ale skrytá střela Jergla se zastavila jen o tyčku olomoucké branky. V polovině zápasu mohl snížit Kusko, jenže z dobré pozice těsně minul levou tyč. V jedné z mála přesilových her neuspěl ani Plášek, který branku Kiviaha z mezikruží těsně přestřelil.

Kiviaho uspěl také na začátku třetí třetiny, kdy zastavil pokus Kuska z bezprostřední blízkosti. Hradec poté přidal čtvrtou branku, když se po vhazování uvolnil Okuliar a po úspěšné kličce brankáři Konrádovi poslal puk do odkryté branky. Olomouci se nadále příliš nedařilo a neujala se ani střela Mareše či následná dorážka Olesze. Zato hosté byli při chutí a střela Wereka z levé strany se otřela o horní tyčku.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Cingeľ (Lev, Eberle), 22. Jank (Lev), 22. Cingeľ (Eberle), 48. Okuliar (Lalancette). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Rampír, Synek. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 4568.
Olomouc: Lukáš (22. Konrád) - Mareš, Dujsík, Řezníček, Švrček, T. Černý, T. Galvas - Bambula, J. Knotek, J. Káňa - J. Navrátil, P. Musil, Plášek - Strapáč, Kusko, Klimek - A. Rutar, Menšík, Olesz. Trenér: J. Tomajko.
Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, P. Marcel - Lev, Cingeľ, Eberle - Werek, Lalancette, Okuliar - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Smoleňák, Zachar, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články