Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 2:1Útočník Zdráhal vystřelil dvěma góly Litvínovu výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Zdráhal 1 : 0
34. Zdráhal 2 : 0
54. Rekonen 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova vyhráli v nedělním utkání 50. kola Tipsport extraligy nad Plzní 2:1. Oba branky vítězů vstřelil v prostřední části hry útočník Patrik Zdráhal. V poslední části už jen Západočeši skóre korigovali. Plzeň posedmé v řadě prohrála.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Litvínova oslavují gól.

Článek

Ve střelecky i herně vyrovnané první třetině Škoda ke své škodě promarnila dvě velké příležitosti. Nejprve nevyšlo sólo Suchému, který se dostal příliš blízko k brankáři Tomkovi a puk mu dokázal poslat jen do betonu. Pět vteřin před koncem úvodní části se ve skrumáži při přesilové hře dostal k volnému kotouči Blomstrand, když litvínovského gólmana zalehli dva hráči, jenže švédský útočník prázdnou branku trestuhodně přestřelil.

Druhou třetinu si podmanil domácí útočník Zdráhal, který vstřelil dva góly. První po Estephanově buly, když puk zůstal v kruhu a on ho bleskově uklidil golfovým úderem tvrdě a přesně k tyči. Druhý necelých osm minut nato při přečíslení dvou na jednoho. Dostal ideální pas Stránského k druhé tyčce a kotouč procpal pod betonem přesouvajícího se brankáře Svobody. Chvíli předtím s podobnou příležitostí pohrdli Západočeši, Schleissova střela skončila na Tomkově betonu.

V poslední dvacetiminutovce se Plzni dlouho nedařilo s výsledkem zahýbat. Naopak mohla inkasovat, když se za obranu prosmýkl Hlava a při zakončení byl faulovaný. Ovšem Estephanovi klička při trestném střílení nevyšla a Svoboda puk zastavil. Hosté se v závěru ještě nadechli. Rekonen nejdřív trefil tyčku, pak okopíroval Zdráhalův první úder a díky svižné střele ihned po buly snížil. Závěrečný tlak ani hra bez brankáře už Škodě vyrovnání nezajistily.

50. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Zdráhal (Estephan), 34. Zdráhal (Š. Stránský, Demel) - 54. Rekonen (Holešinský). Rozhodčí: Pražák, Sýkora - Brejcha, Zíka. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 4478.
Litvínov: Tomek - Jaks, Demel, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Šalda, Zile - Abdul, Sukeľ, Kudrna - Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Hlava, Straka, Fronk - Zygmunt, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.
Plzeň: M. Svoboda - Skok, Zámorský, Houdek, A. Jiříček, Kremláček, Jaroměřský - Schleiss, Mertl, Rekonen - Hrabík, Suchý, Pour - M. Beránek, Holešinský, Blomstrand - Bitten, Honejsek, Adamec. Trenér: Kořínek.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec