Hlavní obsah

K. Vary - Budějovice 5:1Karlovy Vary vyhrály nad svým oblíbeným soupeřem i počtvrté v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Černoch 1 : 0
12. Kofroň 2 : 0
19. Dzierkals 2 : 1
22. Hladonik 3 : 1
28. Kohout 4 : 1
28. Koblasa 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v nedělním duelu 50. kola Tipsport extraligy nad Českými Budějovicemi 5:1. Energie zdolala Jihočechy i počtvrté v sezoně a posunula se na 9. místo tabulky. Motor je dál předposlední.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva: střelec David Kofroň, Mikko Kalevi Juusola a Tomáš Havlín z Karlových Varů se radují z gólu.

Článek

Do první šance utkání se dostal hostující Valský, ale brankář Lukeš jeho střelu z bezprostřední blízkosti zlikvidoval. Do vedení se tak dostali domácí, v 9. minutě Beránek vybojoval puk v útočném pásmu a Černoch po jeho přihrávce střelou z první otevřel skóre zápasu.

Další branku si Západočeši připsali ve 12. minutě, kdy Juusola připravil první gól v sezoně pro Kofroně. Motoru se ale ještě v první třetině podařilo se štěstím snížit, Lukeše překonal Dzierkals.

Rozhodující náskok si Energie vypracovala ve druhé třetině. Jako první se 62 sekund po jejím začátku v přesilovce trefil Hladonik. Karlovarští se uklidnili, začali v klidu kombinovat a přehrávat soupeře. Po přečíslení dva na jednoho a Redlichově přihrávce přidal další gól Kohout a do branky Motoru si místo Strmeně stoupl Hrachovina.

Českobudějovická jednička udržela čisté konto jen 38 sekund, poté Hrachovinu překonal Koblasa. Blízko korigování pro hosty nepříznivého výsledku byl v přesilové hře Toman, ale spolehlivě chytající Lukeš jeho střelu vytěsnil mezi tři tyče.

Jihočeši nedokázali snížit ani v dlouhé přesilové hře pět na tři, ve které trefil Gulaš jen tyč. Karlovy Vary poté zápas bez problémů dovedly do vítězného konce.

50. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Motor České Budějovice 5:1 (2:1, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Černoch (O. Beránek), 12. Kofroň (Juusola), 22. Hladonik (Kohout, Gríger), 28. Kohout (Redlich), 28. Koblasa (Černoch) - 19. Dzierkals (Gulaš). Rozhodčí: Hejduk, Vrba - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 3337.
Karlovy Vary: Lukeš - Huttula, Mikyska, Stříteský, Kočí, Havlín, Rohan - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Hladonik, Griger, Rachůnek - Kohout, Jiskra, Redlich - Kofroň, Koffer, Kružík - Juusola. Trenér: Bruk.
České Budějovice: Strmeň (28. Hrachovina) - Vráblík, Štencel, Percy, Bindulis, Kachyňa, Hovorka, Šenkeřík - Gulaš, Novotný, Dzierkals - Valský, M. Hanzl, Vondrka - Doležal, Toman, Přikryl - Tomeček, Raška, Strnad. Trenér: Čermák.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín