Hlavní obsah

Sparta B - Slavia B 2:0Slavii posily z „áčka" nespasily. Derby ze dna tabulky ovládla Sparta

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Daněk 1 : 0
56. Daněk 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty B v 17. kole druhé ligy porazili doma v derby rezervu Slavie 2:0, dvěma brankami rozhodl záložník Kryštof Daněk. Sparta se posunula na 13. místo, vršovický celek naopak zůstal poslední. Utkání, které se odehrálo nezvykle na hlavním sparťanském stadionu na Letné, sledovala nejvyšší návštěva druholigové sezony 2752 diváků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kryštof Daněk ze Sparty Praha.

Článek

Oby celky výrazně vyztužily sestavy stabilními hráči A-týmů. Sparta nasadila od začátku Minčeva, Karabce, Daňka a zimní posilu z Lazia Řím Kamenoviče. Za Slavii nastoupili gólman Mandous, Kačaraba, Traoré, Pech, Ewerton, Masopust a kapitán "áčka" Bořil. Dvaatřicetiletý reprezentační obránce po vleklých problémech s kolenem zasáhl do soutěžního utkání poprvé od 3. října 2021.

Domácí byli v prvním poločase mnohem nebezpečnější, několik šancí ale pochytal Mandous. Dvakrát si poradil i proti Daňkovi, třetí vyloženou šanci už ale dvacetiletý záložník proměnil a ve 44. minutě otevřel skóre. Výkon Slavie se nezvedl ani po změně stran. Naopak v 69. minutě zvýšil z dorážky Daněk, k němuž Mandous vyrazil Minčevovu křižnou ránu.

Sparťanská rezerva zvládla soutěžní premiéru pod vedením kouče Janouška a oplatila soupeři srpnovou porážku 2:4 z úvodního vzájemného duelu.

17. kolo druhé fotbalové ligy:
Sparta Praha B - Slavia Praha B 2:0 (1:0)
Branky: 44. a 69. Daněk. Rozhodčí: Všetečka - Horák, Hurych. ŽK: Karabec, Minčev, Vydra - Bořil, Beran. Diváci: 2752.

Reklama