Hlavní obsah

Brno - Ml. Boleslav 4:2Kometa zlomila boleslavské prokletí!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Šťastný 0 : 1
32. Holík 1 : 1
38. Pospíšil 2 : 1
40. Kundrátek 3 : 1
44. Lunter 3 : 2
45. Flek 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna zvítězili v prvním zápase předkola play off extraligy nad Mladou Boleslaví 4:2. Kometa otočila vývoj duelu ze stavu 0:1 na 3:1 mezi 32. a 40. minutou i díky dvěma využitým přesilovkám a porazila svého neoblíbeného soupeře vůbec poprvé v sezoně. Vítězný gól obránce Tomáš Kundrátek. Druhý zápas se odehraje ve čtvrtek opět v Brně a začne v 18 hodin. Hokejisté Brna zvítězili v prvním zápase předkola play off extraligy nad Mladou Boleslaví 4:2. Kometa otočila vývoj duelu ze stavu 0:1 na 3:1 mezi 32. a 40. minutou i díky dvěma využitým přesilovkám a porazila svého neoblíbeného soupeře vůbec poprvé v sezoně. Vítězný gól obránce Tomáš Kundrátek. Druhý zápas se odehraje ve čtvrtek opět v Brně a začne v 18 hodin. Úvod zápasu se nesl v duchu maximálního nasazení a emocí na obou stranách a sudí během pár minut udělili shodně oběma celkům po čtyřech trestných minutách. Skóre se však neměnilo. Hrálo se ve vysokém tempu, střelecky aktivnější byli v prvním dějství hosté, ale větší šance si vypracovali Brňané. V přesilové hře trefil ve vyložené pozici Kundrátek čepel hole gólmana Krošelje, který zaskočil za zraněnou jedničku Novotného. V úvodu druhé třetiny trefil Lantoši v přesilové hře tyčku Furchovy branky, jinak ale pokračovala vyrovnaná bitva s minimem šancí. Bruslaři vzápětí nevyužili ani třetí vyloučení Pospíšila v zápase, ale krátce po jeho návratu na led prostřelil Furcha po teči domácího obránce Šťastný. Do minuty však bylo vyrovnáno, když po jedné z mála chyb obrany Středočechů vybojoval puk Horký, našel volného Holíka a ten nedal Krošeljovi šanci. Vývoj duelu se lámal v závěru druhé třetiny, nejprve Šalé nevyužil dobrou střeleckou příležitost, ale jeho spoluhráči pak dvěma brankami v přesilovkách dokázali, že hra v početní výhodě je jejich silnou zbraní. Nejprve odčinil disciplinární hříchy Pospíšil a ve 40. minutě propálil Krošelje Kundrátek. Dvoubrankové manko přinutilo Mladoboleslavské k maximální útočné aktivitě, Lantoši opět v přesilovce trefil tyč, ale ještě v téže početní výhodě snížil Lunter. Nicméně pro Středočechy to velkou vzpruhu neznamenalo, neboť minutu po kontaktním gólu dorazil Pospíšilovu střelu do branky Flek. Brno v nervózním závěru plném šarvátek a následných trestů cenné vítězství uhájilo a porazilo Mladou Boleslav poprvé od loňského února.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Martin Zaťovič z Brna, Tim Söderlund z Mladé Boleslavi a Petr Holík z Brna.

Článek

Úvod zápasu se nesl v duchu maximálního nasazení a emocí na obou stranách a sudí během pár minut udělili shodně oběma celkům po čtyřech trestných minutách. Skóre se však neměnilo.

Hrálo se ve vysokém tempu, střelecky aktivnější byli v prvním dějství hosté, ale větší šance si vypracovali Brňané. V přesilové hře trefil ve vyložené pozici Kundrátek čepel hole gólmana Krošelje, který zaskočil za zraněnou jedničku Novotného.

V úvodu druhé třetiny trefil Lantoši v přesilové hře tyčku Furchovy branky, jinak ale pokračovala vyrovnaná bitva s minimem šancí. Bruslaři vzápětí nevyužili ani třetí vyloučení Pospíšila v zápase, ale krátce po jeho návratu na led prostřelil Furcha po teči domácího obránce Šťastný.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Kundrátek z Brna se raduje z gólu.

Do minuty však bylo vyrovnáno, když po jedné z mála chyb obrany Středočechů vybojoval puk Horký, našel volného Holíka a ten nedal Krošeljovi šanci.

Vývoj duelu se lámal v závěru druhé třetiny, nejprve Šalé nevyužil dobrou střeleckou příležitost, ale jeho spoluhráči pak dvěma brankami v přesilovkách dokázali, že hra v početní výhodě je jejich silnou zbraní. Nejprve odčinil disciplinární hříchy Pospíšil a ve 40. minutě propálil Krošelje Kundrátek.

Dvoubrankové manko přinutilo Mladoboleslavské k maximální útočné aktivitě, Lantoši opět v přesilovce trefil tyč, ale ještě v téže početní výhodě snížil Lunter.

Nicméně pro Středočechy to velkou vzpruhu neznamenalo, neboť minutu po kontaktním gólu dorazil Pospíšilovu střelu do branky Flek. Brno v nervózním závěru plném šarvátek a následných trestů cenné vítězství uhájilo a porazilo Mladou Boleslav poprvé od loňského února.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice