Hlavní obsah

Arsenal - Crystal Palace 4:1Vedoucí Arsenal v anglické fotbalové lize vyhrál a má náskok osmi bodů před Manchesterem City

Vedoucí Arsenal v anglické fotbalové lize porazil Crystal Palace 4:1 a má náskok osmi bodů na druhý Manchester City, který má zápas k dobru.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Fotbalista Arsenalu Martin Odegaard (vlevo) se zkouší prosadit před Wilfrieda Zahu z Crystal Palace v utkání Premier League.

Článek

Šesté ligové vítězství "Kanonýrů" v řadě se začalo rodit už v prvním poločase. Ve 28. minutě se trefil Martinelli po přihrávce Saka, který před pauzou přidal druhý gól.

Svěřenci Mikela Artety do druhého poločasu nastoupili ve stejném tempu a necelých deset minut po přestávce zvýšil na 3:0 Xhaka. Crystal Palace snížil po hodině hry zásluhou Schluppa, ale Saka čtvrt hodiny před koncem vrátil Arsenalu třígólové vedení. Jednadvacetiletý anglický reprezentant se prosadil v lize už dvanáctkrát, čímž překonal své dosavadní střelecké maximum.

Arsenal v boji o titul nerozhodilo čtvrteční vyřazení z Evropské ligy poté, co na domácí půdě po penaltovém rozstřelu podlehl Sportingu Lisabon.

Crystal Palace, který v týdnu propustil trenéra Patricka Vieiru, zůstává na 12. místě, ale je jen tři body nad sestupovým pásmem.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Arsenal - Crystal Palace 4:1 (43. a 74. Saka, 28. Martinelli, 55. Xhaka - 63. Schlupp).

Reklama