Hlavní obsah

Vsetín - Zlín 1:2Stav série 1:1Střelecká převaha nestačila. Zlín vrátil Vsetínu porážku, finále je vyrovnané

Aktualizováno

Finále hokejové Chance ligy je po dvou úvodních duelech vyrovnané. Vsetín v neděli ve druhém souboji s regionálním rivalem ze Zlína i přes obrovskou střeleckou převahu nenavázal na sobotní vítězství 4:3 a Berani se díky vítězné trefě Darka Hejcmana z 28. minuty radují z těsné výhry 2:1. Třetí a čtvrtý duel hraje ve středu a ve čtvrtek ve Zlíně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Zlína Daniel Huf se ve Vsetíně blýskl úspěšností přes 97 procent.

Článek

Rozdíl ve střelecké aktivitě byl propastný 41:23 ve prospěch Vsetína, zlínský gólman Daniel Huf se ale blýskl jediným inkasovaným gólem a úspěšností přes 97 procent.

Vsetín nastoupil oproti sobotnímu úvodnímu duelu bez obránce Ondřeje Smetany a lotyšského útočníka Daniele Berzinše a do sestavy se zařadil forvarda Tomáše Vávru. Ve zlínské sestavě nahradil Šimona Frömela další útočník Jakub Čechmánek. Osmnáctiletý syn gólmana Romana Čechmánka, který získal pět titulů se Vsetínem a v sobotu vhodil čestné buly, si odbyl premiéru v play off.

Domácí, povzbuzení sobotním obratem a výhrou 4:3 v prodloužení, byli v úvodní třetině výrazně aktivnější a přestříleli soupeře 19:6. Největší šanci měl v 17. minutě Miroslav Holec, ale brankář Daniel Huf jeho střelu z pozice mezi kruhy ukryl v lapačce.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Derby mezi Vsetínem a Zlínem má tradičně i folklórní přesah.

Z vedení se radoval v čase 17:38 ve vlastním oslabení při vyloučení Jakuba Husy Zlín. Střelu Petra Kratochvíla z pravého kruhu vyrazil Tomáš Vošvrda před sebe a Pavel Sedláček doklepl puk do odkryté branky.

V úvodu druhé části byli aktivnější hosté, ale Vošvrda odolal. Ve 26. minutě překonal Hufa dorážkou vlastní střely Vávra a vyrovnal na 1:1. Na střídavý start z druholigového Valašského Meziříčí nastoupil za Vsetín teprve potřetí v sezoně a poprvé se prosadil.

Kdo vyzve Kladno v baráži o extraligu? Názory expertů v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Za 164 sekund ale opět vedli Berani. Tomáš Pospíšil po individuální akci předložil puk bekhendem před odkrytou branku Darku Hejcmanovi, který snadno skóroval. V 32. minutě Holec trefil konstrukci branky, možnost na vyrovnání nevyužil ani Jonák a potom Huf kryl i další Holcovu možnost.

Ve třetí části se snažili vyrovnat opět Holec a také Roman Půček. Vsetín se ubránil při Klhůfkově trestu a v 50. minutě v přečíslení po přihrávce Martina Langa odmítl pojistku náskoku Petr Mrázek, který přestřelil. Zlín ale těsný náskok udržel při power play soupeře umocněné na závěrečných 53 sekund vyloučením Mikuláše Zbořila.

Finále play off první hokejové Chance ligy - 2. zápas
Vsetín - Zlín 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Vávra (Berger) - 18. P. Sedláček (Kratochvíl), 28. Hejcman (T. Pospíšil). Rozhodčí: Petružálek, Pilný - Zídek, J. Dědek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5400 (vyprodáno).
Stav série: 1:1
Vsetín: Vošvrda - J. Říha, Hryciow, O. Němec, Krajčík, Š. Jenáček, Česánek - Rob, Š. Bláha, Jonák - R. Půček, Klhůfek, Holec - Berger, Vávra, Hořanský - Číp, Lichanec, Jenyš. Trenér: Weintritt.
Zlín: Huf - Husa, Gazda, M. Zbořil, Suhrada, Talafa, M. Novotný, Riedl - Z. Sedlák ml., D. Kindl, Kratochvíl - P. Mrázek, P. Sedláček, M. Lang - T. Pospíšil, Hejcman, J. Čechmánek - Köhler, Sadovikov, Apolenář. Trenér: M. Říha ml.

Reklama