Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 0:3Stav série 1:1Oceláři slaví! Kacetl vynuloval Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Kaňák 0 : 1
40. Nestrašil 0 : 2
42. Chmielewski 0 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté mistrovského Třince zvítězili v druhém utkání semifinále play off extraligy na ledě vítěze základní části Pardubic 3:0 a vyrovnali na 1:1 na zápasy. O branky Ocelářů se postarali obránce Lukáš Kaňák a útočníci Andrej Nestrašil s Aronem Chmielewským. Brankář Ondřej Kacetl udržel podruhé v letošním play off čisté konto. Dynamo v šestém utkání vyřazovací části poprvé prohrálo. Série na čtyři vítězné pokračuje ve čtvrtek a v pátek v Třinci.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Lukáš Kaňák z Třince, Tomáš Zohorna z Pardubic a brankář Třince Ondřej Kacetl.

Článek
Fotogalerie

V úvodu se hrálo dlouho bez velkých šancí a hráči obou týmů se těžko probíjeli před branku. V 8. minutě se dostal do dobré střelecké pozice Říčka, ale Kacetl zasáhl. Podobně si poradil i s Hykovým pokusem. V čase 17:49 se radovali z vedení Oceláři. Will vyrazil bekhendovou střelu Draveckého, ale z pozice mezi kruhy už jej překonal Kaňák. Vzápětí třineckého gólmana prověřil z pravého kruhu Vondráček.

Oceláři vstoupili i do druhé části aktivně, potom zase úspěšně drželi svůj obranný val a ve 25. minutě mohli zvýšit. V přečíslení tří na dva ale Marcinko bekhendem Willa neprostřelil. Dynamo se před Kacetla nedokázalo dostat a naopak po polovině druhé části musel Will krýt Chmielewského šanci.

V 34. minutě šel pykat Jeřábek a Pardubice se neprosadily ani v první přesilovce utkání. Naopak v oslabení po Ciencialově ztrátě a Nestrašilově přihrávce se dostal do úniku Daňo, ale Will zasáhl. Další velkou možnost měli Oceláři po skončení trestu, Roman však po blafáku nestihl úspěšně zakončit. Puk projel brankovištěm k Jeřábkovi a jeho pokus zastavil bruslí v pádu Vála.

Potom se po Válově ráně nedostal k dorážce Zohorna, neuspěl asi s dvěma pokusy Dvořák. Naopak 54 vteřin před koncem druhé části zvýšil Třinec svůj náskok. Po kombinaci Marcinka a Růžičky skóroval osamocený Nestrašil. Ještě před pauzou srazil David Musil Daňa, který zamířil otřesený do šatny a Oceláři se dočkali také první početní výhody.

Po pauze už se Daňo vrátil do hry. Třinec sice přesilovku nevyužil, ale 11 sekund po jejím skončení našel Hudáček před brankou Chmielewského, který zvýšil na 3:0. Odpovědět se snažil Mandát, na druhé straně měl zase možnost Voženílek.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Třince Ondřej Kacetl v akci.

Čisté konto Kacetlovi nesebral ani Cienciala. V 52. minutě jej sice překonal tečí Adam Musil, ale sudí Jaroš s Šírem gól po přezkoumání u videa neuznali pro vysokou hůl. V závěru se Dynamo muselo bránit při vyloučení Kousala a Vály. Po Sedlákově střele v oslabení pomohla hostům levá tyč.

Semifinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Kaňák (Dravecký, D. Voženílek), 40. Nestrašil (M. Růžička, Marcinko), 42. Chmielewski (L. Hudáček). Rozhodčí: Jaroš, Šír - Hynek, Špůr. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 10.194 (vyprodáno). Stav série: 1:1.
Pardubice: Will - Košťálek, T. Dvořák, Čerešňák, D. Musil, J. Kolář, Vála - Hyka, L. Sedlák, Cienciala - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Paulovič, Poulíček, Říčka - Vondráček, A. Musil, Mandát. Trenér: R. Rulík.
Třinec: Kacetl - Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Marian Adámek, M. Doudera - M. Růžička, Marcinko, Daňo - Kurovský, P. Vrána, Nestrašil - Dravecký, D. Voženílek, L. Hudáček - Hrňa, Miloš Roman, Chmielewski - Svačina. Trenér: Moták.

Reklama