Hlavní obsah

Jablonec - Slovácko 1:1Parádní Hübschmanova rána zachránila Severočechům aspoň bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Kalabiška 0 : 1
47. Hübschman 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce remizovali v dohrávce 23. kola první ligy se Slováckem 1:1. Tým z Uherského Hradiště poslal v 37. minutě do vedení střídající Jan Kalabiška, ale dvě minuty po pauze zajistil dělbu bodů domácí kapitán Tomáš Hübschman, který se stal nejstarším střelcem v samostatné historii nejvyšší soutěže. Zápas se v původním termínu 12. března neuskutečnil kvůli nezpůsobilému terénu po sněžení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Jablonce se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Jablonečtí ztratili po čtyřech ligových výhrách za sebou a na sedmém místě tabulky mají tříbodové manko na elitní šestku. Slovácko podruhé po sobě nezvítězilo, ale částečně odčinilo nedělní porážku 0:1 na půdě Bohemians 1905. Z páté příčky ztrácí dva body na čtvrté "Klokany".

Jablonečtí udělali jedinou změnu v základní sestavě oproti víkendovému vítěznému utkání s Pardubicemi, od začátku dostal šanci Jovovič místo Patráka. Trenér Slovácka Svědík po prohře s Bohemians 1905 zamíchal se základní jedenáctkou více, jen na lavičce začal veterán Petržela, zatímco od úvodu nastoupil útočník Šašinka.

Severočeši začali aktivněji a v 11. minutě měli blízko k vedoucí brance. Zpoza z voleje napálil odvrácený míč Hübschman a tvrdou ranou trefil břevno. Na opačné straně střelu bývalého jabloneckého ofenzivního univerzála Mihálika vyrazil gólman Hanuš. Ve 20. minutě zachránila branková konstrukce i domácí poté, co po Havlíkově centru z přímého kopu z hloubi pole zblízka hlavičkoval do tyče Šašinka.

V 28. minutě vystřídal zraněného Doskiho Kalabiška a za devět minut otevřel skóre. Domácí Král v den svých 24. narozenin odvrátil centr z pravé strany jen za sebe na zadní tyč, hostující levý bek či záložník si zpracoval míč a sám před Hanušem ze strany nezaváhal. Kalabiška v lize skóroval poprvé od předloňského listopadu.

Slovácko venku v nejvyšší soutěži dalo gól po dvou zápasech a ještě do pauzy mohlo zvýšit. Agilní Kalabiška už v nastavení úvodního dějství ale z podobné pozice jako předtím zamířil jen do vzdálenější tyče, navíc rozhodčí Starý zapískal útočný faul.

Necelé dvě minuty po pauze Jablonečtí vyrovnali. Po sérii odrazů se míč dostal za vápno k Hübschmanovi, který technickou střelou zamířil přesně k zadní tyči. Bývalý kapitán české reprezentace skóroval v 41 letech a sedmi měsících a překonal dosavadního rekordmana samostatné ligy Pavla Zavadila.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Střelec Tomáš Hübschman z Jablonce se raduje z vyrovnávacího gólu.

V 56. minutě na centr z přímého kopu těsně nedosáhl hlavou hostující Daníček. Na opačné straně se na zadní tyči v tísni neprosadil Šulc, hrající 100. ligový duel. V 79. minutě pak jablonecký brejk zakončil Polidar ranou těsně nad.

V 89. minutě byli blízko k vítězné brance hosté. Reinberkův povedený pokus z přímého kopu Hanuš s velkým štěstím vytlačil na břevno a udržel míč kousek před brankovou čárou.

Jablonec po zářijové venkovní výhře i podruhé v sezoně proti Slovácku bodoval, zároveň ale soupeře neporazil pošesté z posledních sedmi vzájemných ligových soubojů. Celek z Uherského Hradiště na severu Čech potřetí za sebou bodoval, v posledních dvou utkáních tam remizoval 1:1.

23. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - 1. FC Slovácko 1:1 (0:1)
Branky: 47. Hübschman - 37. Kalabiška. Rozhodčí: Starý - Machač, Váňa - Kocourek (video). ŽK: Král, Jovovič (oba Jablonec). Diváci: 1620.
Jablonec: Hanuš - Martinec, Král, Souček - Šulc, Považanec, Hübschman, Polidar - Jovovič (86. Ikaunieks), Chramosta (90.+2 Patrák) - Sejk. Trenér: Horejš.
Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Doski (28. Kalabiška) - Daníček, Trávník, Havlík - Sinjavskij, Šašinka (76. Vecheta), Mihálik (76. Juroška). Trenér. Svědík.

Reklama