Hlavní obsah

Zlín - Vsetín 3:2 PPStav série 4:2Hotovo! Zlín rozhodl v prodloužení, vyzve Jágra a spol.

Aktualizováno

Hokejisté Zlína slaví celkový triumf v první lize. V šestém finálovém zápasu doma porazili Vsetín 3:2 v prodloužení. Berani ovládli sérii 4:2 a zajistili si tak účast v baráži, v níž vyzvou Kladno s hvězdným hrajícím majitelem Jaromírem Jágrem. Série začne v neděli na ledě Rytířů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Zlína oslavují triumf v první lize.

Článek
Fotogalerie

Zlín v sobotu sice neproměnil ve Vsetíně první postupový mečbol a prohrál 2:5, ale doma už uspěl. V dnešním utkání dvakrát ztratil vedení, ale v čase 64:26 rozhodl obránce Martin Novotný. Vsetín ztroskotal až ve finále stejně jako loni, kdy podlehl Jihlavě 2:4 na zápasy.

Vsetín, jehož fanoušci z bezpečnostních důvodů ve vyhroceném valašském derby chyběli v sektoru hostů, byl v úvodu aktivnější, ale ve 4. minutě se ujali vedení domácí. Martin Lang vysunul Petra Mrázka, který vystřelil za pravým kruhem a překonal k protější tyči Tomáše Vošvrdu. Hosté odpověděli hned za 35 sekund - po přečíslení a přihrávce Romana Půčka vyzrál na Daniela Hufa bekhendovým blafákem Adam Hořanský.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínští hokejisté oslavují triumf v první lize a postup do baráže.

Zlín potom nevyužil dvě přesilové hry při trestech Luboše Roba a Ondřeje Smetany. V té druhé měl možnost po efektní otočce Tomáš Pospíšil a Vošvrdu ohrozil i Zdeněk Sedlák mladší. Po vyloučení Pavla Sedláčka se dočkal početní výhody i Vsetín a Hufa prověřil Riku Sihvonen.

Posledních 89 sekund první třetiny se muselo dohrávat až po pauze, protože záchranáři zasahovali u zdravotně indisponovaného fanouška a sudí nechali oba týmy odejít do kabin.

Ve druhé třetině se Vsetín ubránil při Čípově pobytu na trestné lavici a gólman hostů vytěsnil i Kindlův pokus. V 39. minutě už se Zlín po tlaku dočkal opětovného vedení. Daniel Gazda našel z levého kruhu před brankou volného Langa, který snadno skóroval do odkryté klece.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Martin Lang (vlevo) ze Zlína se raduje z gólu.

Vsetín se ve třetí části tlačil za vyrovnáním. Před Hufa se dostal Hořanský, ale zlínského gólmana nepřekonal. Berani dlouho nepouštěli hosty do šance, v 52. minutě však nahodil puk ze záporného úhlu Jonák a postaral se o vyrovnání. Sudí si situaci, kdy ještě dorážel Rob, prověřili u videa a gól uznali. Připsán byl kapitánovi Jonákovi.

Odpovědět mohl Lang, ale nápor si vytvořil Vsetín. Holcovi nedovolil rozhodnout Huf. V úvodu nastavení měl Holec další možnost, potom vyrazil zlínský gólman i jeho další šance při Mrázkově vyloučení, při kterém měl největší možnost Klhůfek. Ten měl odkrytou brakou, ale v souboji s Köhlerem nestihl zakončit. Radovali se naopak domácí, když po přečíslení proměnil Sedlákovu přihrávku před Vošvrdou Novotný.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jiří Suhrada ze Zlína se raduje z vítězství v první lize.

Z pohledu policie byla situace při utkání klidná. "Zatím neevidujeme žádné porušení veřejného pořádku. Obešlo se to bez zásahu policie," řekl ČTK policejní mluvčí Radomír Šiška. Situaci ve městě se nicméně policie chystala ještě monitorovat.

Finále play off první hokejové ligy - 6. zápas:
PSG Berani Zlín - VHK Robe Vsetín 3:2 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 4. P. Mrázek (M. Lang, Suhrada), 39. M. Lang (Gazda, P. Sedláček), 65. M. Novotný (Z. Sedlák, D. Kindl) - 5. Hořanský (R. Půček, J. Říha), 52. Jonák (Kajínek). Rozhodčí: Hribik, Petružálek - Bohuněk, Hnát. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 7000 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:2.
Zlín: Huf - Husa, Gazda, M. Novotný, M. Zbořil, Suhrada, Riedl - Z. Sedlák ml., D. Kindl, Kratochvíl - P. Mrázek, P. Sedláček, M. Lang - T. Pospíšil, Hejcman, Frömel - Köhler, Sadovikov, Š. Kratochvil. Trenér: M. Říha ml.
Vsetín: Vošvrda - J. Říha, Hryciow, O. Němec, Kajínek, Š. Jenáček, O. Smetana - Rob, Vávra, Jonák - Sihvonen, Klhůfek, Holec - R. Půček, Berger, Hořanský - Číp, Š. Bláha, Jenyš. Trenér: Weintritt.

Reklama

Související témata: