Hlavní obsah

Feyenoord - AS Řím 1:0Feyenoordu se na úvod čtvrtfinále Evropské ligy zdařila odveta. Leverkusen remizoval, Hložek střídal

Aktualizováno

Fotbalisté Feyenoordu na úvod čtvrtfinále Evropské ligy v Rotterdamu porazili AS Řím 1:0 díky brance Matse Wieffera z 53. minuty. Nizozemskému týmu se tak částečně povedla odveta za loňské finále Evropské konferenční ligy, které vyhráli svěřenci trenéra Josého Mourinha 1:0. Stejným výsledkem další italský celek Juventus Turín doma zvítězil nad Sportingem Lisabon. Fotbalisté Leverkusenu na úvod čtvrtfinále Evropské ligy doma remizovali s belgickým Saint-Gilloise 1:1. Uzdravený útočník Adam Hložek naskočil do hry v 87. minutě, jeho český spoluhráč Patrik Schick ještě Bayeru chyběl po problémech s třísly. Manchester United si doma proti FC Sevilla v závěru vstřelil dva vlastní góly, ztratil dvoubrankové vedení a remizoval 2:2. Na lavičce Rudých ďáblů byl devatenáctiletý brankář Radek Vítek. Odvety jsou na programu za týden.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Pálí Andrea Belotti z AS Řím, střelu se snaží zblokovat Lutsharel Geertruida z Feyenoordu.

Článek

Bruselský tým v Leverkusenu zahrozil už v prvním poločase, kdy brankáře Hradeckého zachránilo břevno. V 51. minutě už Saint-Gilloise poslal do vedení Boniface umístěnou ranou. Nigerijský útočník šestým gólem v ročníku EL dotáhnul nejlepšího střelce Rashforda z Manchesteru United, jenž dnes nehrál kvůli zranění. Domácí se v závěru zlepšili a vytvořili si řadu šancí. Jedinou z nich proměnil Wirtz v 82. minutě.

United už ve 21. minutě vedli nad Sevillou 2:0, když se rakouský záložník Sabitzer prosadil po přihrávkách Fernandese a Martiala. Blízko třetímu gólu byl Antony, který trefil tyčku. Anglické mužstvo ale v závěru předvedlo nečekaný kolaps. V 84. minutě si dal vlastní branku Malacia a v nastaveném čase brankáře De Geu nechtěně překonal také střídající Maguire. Manchesterské mužstvo teprve podruhé v tomto století nevyhrálo zápas v evropských pohárech, v němž si vytvořilo dvoubrankový náskok. V roce 2011 se to United stalo proti Basileji.

Foto: Lee Smith, Reuters

V souboji Wout Weghorst (vlevo) z Manchesteru United a Lucas Ocampos ze Sevilly.

Římané mohli v závěru prvního poločasu otevřít skóre z penalty, ale kapitán Pellegrini trefil pouze tyčku. O triumfu Feyenoordu s bývalým sparťanským obráncem Hanckem rozhodl krátce po pauze Wieffer halfvolejem zpoza šestnáctky. Vyrovnání zabránil křídelník Idrissi, jenž z brankové čáry odhlavičkoval míč do břevna.

Jediný gól v Turíně vstřelil v 73. minutě obránce Gatti po dorážce. Juventus v první půli podržel brankář Szczesny a po jeho vystřídání kvůli bolestem na hrudi i náhradník Perin, jenž zazářil v nastaveném čase.

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy:
Feyenoord Rotterdam - AS Řím 1:0 (0:0)
Branka: 53. Wieffer.
Manchester United - FC Sevilla 2:2 (2:0)
Branky: 14. a 21. Sabitzer - 84. vlastní Malacia, 90.+2 vlastní Maguire.
Juventus Turín - Sporting Lisabon 1:0 (0:0)
Branka: 73. Gatti.
Leverkusen - Saint-Gilloise 1:1 (0:0)
Branky: 82. Wirtz - 51. Boniface.

Reklama

Související témata: