Hlavní obsah

Brno - Pardubice 2:1Kanonýr Řezníček dal dva góly a kouč Hašek mohl slavit

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Řezníček 1 : 0
76. Řezníček 2 : 0
90. Krobot 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Brna pod novým trenérem Martinem Haškem vyhráli ve 27. kole první ligy nad Pardubicemi 2:1. Obě branky vítězů dal po změně stran nejlepší ligový střelec Jakub Řezníček, jenž tabulku kanonýrů vede s 19 trefami. V nastavení zkorigoval stav střídající Ladislav Krobot. Sudí Pavel Orel poté odpískal penaltu pro hosty, ale po konzultaci s videorozhodčím Janem Machálkem ji odvolal.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Uprostřed zleva Jakub Řezníček z Brna a brankář Florin Nita z Pardubic.

Článek

Zbrojovka vyhrála po šesti kolech a v neúplné tabulce poskočila na jedenácté místo. Východočeši po třetí ligové prohře v řadě zůstali poslední o skóre za Zlínem.

Hašek, který po minulém kole vystřídal na lavičce odvolaného Dostálka, udělal v sestavě několik změn. Tou nejvýznamnější bylo nezařazení Ševčíka do základní jedenáctky, jeho místo na postu ofenzivního záložníka zaujal Fousek.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Dominik Kostka z Pardubic a Musa Alli z Brna.

Brňané se do soupeře pustili s vervou a už v sedmé minutě mohl rozjásat publikum po Alliho křídelní akci Fousek, jenže vypálil těsně vedle.

Na dlouhou dobu šlo o poslední možnost k otevření skóre. Pardubičtí dobře hlídali střed pole, bez problémů likvidovali i centry a postupně převzali iniciativu. V 19. minutě neuspěl se svou střelou Kostka, o pár minut později ani Hlavatý. V 35. minutě zablokoval Tijani další nebezpečný pokus Kostky.

Mdlou Zbrojovku přišel po přestávce přece jen oživit s Hladíkem i Ševčík a efekt se dostavil okamžitě. Ševčík vybojoval ve 47. minutě u rohového praporku míč, Hladík jej poslal do vápna na Řezníčka, který nekompromisně skóroval.

V 65. minutě mohl vyrovnat střídající Pikul střelou z hranice šestnáctky, ale Berkovec balon skvěle vytáhl nad břevno. Pardubice pak opět převzaly iniciativu, řadu centrů odvrátila obrana Brna, střela Janoška v 73. minutě skončila těsně nad.

O tři minuty později si Řezníček našel ideální pozici v šestnáctce a po centru Falty hlavou navýšil vedení domácích. Ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů mu scházejí jen dvě trefy, aktuálně je na čísle 98. Pardubicím v této sezoně nasázel pět gólů, při říjnovém vítězství 3:1 na jejich hřišti zaznamenal hattrick. Tabulku střelců vede o šest zásahů před Chramostou z Jablonce a Van Burenem ze Slavie.

Šanci na korekci měl v 85. minutě Hranáč, ale Berkovec míč vytáhl na roh. V nastavení snížil Krobot a pak hosté dokonce sahali po bodu, když sudí Orel pískl penaltu za kontakt Štěrby s Krobotem. Po kontrole u videa ji ale odvolal. Zbrojovka doma zvítězila po třech utkáních a už tam není nejhorším týmem v ligové sezoně.

27. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - FK Pardubice 2:1 (0:0)
Branky: 47. a 76. Řezníček - 90.+3 Krobot, Rozhodčí: Orel - Horák, Leška - Machálek (video). ŽK: Pikul (Pardubice). Diváci: 5025.
Brno: Berkovec - Koželuh, Štěrba, Tijani, Granečný - Hlavica, Falta (90.+3 Blecha) - Nečas (46. Hladík), Fousek (46. Ševčík), Alli (90. Rogožan) - Řezníček. Trenér: Hašek.
Pardubice: Nita - Icha, Vlček, Hranáč, Chlumecký - Vacek - Kostka (87. Sychra), Hlavatý, Janošek (78. Krobot), Darmovzal (56. Pikul) - Černý. Trenér: Kováč.

Reklama