Hlavní obsah

Zlín - Kladno 0:1Stav série 0:4Jágr a spol. v euforii! Kladno znovu vyhrálo ve Zlíně a zachránilo se v extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Indrák 0 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Je hotovo. Hokejisté Kladna se zachránili v extralize. Definitivně o svém setrvání mezi elitou rozhodli už ve čtvrtém barážovém utkání na ledě Zlína, kde vyhráli v pátek těsně 1:0. Sérii celkově ovládli suverénně 4:0.

Bude Jágr v příští sezoně hrát? Chuť je, záleží, jestli nastoupím v přípravě, říká legendární útočníkVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Po bezbrankové první třetině otevřel skóre před 7000 diváky ve vyprodaném hledišti po 66 sekundách druhé části útočník Miroslav Indrák a jeho gól byl nakonec i vítězný. Čisté konto udržel stejně jako v úvodní vzájemné bitvě brankář Adam Brízgala, jenž inkasoval v celé baráži pouhé dva góly.

Zlínští začali boj o naději velmi slibně, poté co hned v úvodu pálil z kruhu nebezpečně Kindl, Brízgala puk vyrazil, dojíždějící Zbořil ho poslal bruslí znovu na branku, ale kladenský gólman i napodruhé skvěle zareagoval. V deváté minutě pykal Jágr, Berani ale první přesilovku nevyužili. Na druhé straně byli neúspěšní i Rytíři při Kindlově trestu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna během čtvrtého barážového utkání.

Tuhý boj příliš šancí nenabídl, jednu velkou nicméně v 18. minutě připravil Procházka, jenž po krásné akci nabil na kruh Klepišovi, ale gólman Huf jeho ránu z první dokázal vytěsnit. Před přestávkou se prodral Jágr středem před Hufa, dojíždějící Husa mu ale znemožnil zakončení a legendární útočník se pouze srazil se strážcem zlínské branky.

Ticháček zachraňoval kladenskou juniorku v druhé nejvyšší soutěži. Bylo to nepříjemné, přiznává v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Na začátku druhé třetiny se už hosté radovali. K dorážce se dostal nehlídaný Indrák a bez větších problémů otevřel po zakončení do odkryté branky skóre. Ve 27. minutě hráli Kladenští přesilovku a Cibulskisův pokus od modré čáry zastavila tyčka. Ve 34. minutě se při hře ve čtyřech na obou stranách dostal k odraženému kotouči po své první střele Lang, Brízgala ale uhájil těsný náskok Rytířů.

Ve 46. minutě vybojoval Jágr puk u postranního hrazení, okamžitě našel mezi kruhy najíždějícího Plekance, jehož vychytal Huf. Kladenský kapitán se dostal ihned z otočky k bekhendové dorážce, ale zlínský brankář zastavil puk betonem a udržel šance na vyrovnání.

Po polovině třetí části k němu byl blízko před brankovištěm tečující Heš, jenže nemířil přesně. V 56. minutě přibrzdil snahu domácích o zvrat faulem Köhler. Poslední dvě minuty to Berani zkusili s hrou bez gólmana. Kubík sice minul prázdnou branku a nepřidal pojistku, Středočechy to ale mrzet nemuselo.

Baráž o hokejovou extraligu - 4. zápas:
PSG Berani Zlín - Rytíři Kladno 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávky: 22. Indrák (Ticháček, Klepiš). Rozhodčí: Hejduk, Šindel - Hynek, Šimánek. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 7000 (vyprodáno). Konečný stav série: 0:4.
Zlín: Huf - Gazda, Husa, M. Zbořil, M. Novotný, Riedl, Suhrada, Talafa - Z. Sedlák, D. Kindl, Kratochvíl - P. Mrázek, P. Sedláček, M. Lang - T. Pospíšil, Hejcman, Heš - Köhler, Sadovikov, Frömel. Trenér: M. Říha.
Kladno: Brízgala - Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Sotnieks, Ticháček - Jágr, Plekanec, Kubík - Indrák, Klepiš, M. Procházka - Zikmund, Filip, Michnáč - M. Beran, Pytlík, O. Bláha. Trenér: O. Vejvoda.

Reklama

Související témata: