Hlavní obsah

V pátek už sérii ukončíme, věří Plekanec. Pokusíme se o nemožné, oponuje zlínský kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro kladenské hokejisty to byl zápas z říše snů, Zlíňané budou asi naopak chtít na hrůzostrašný zážitek rychle zapomenout. Rytíři deklasovali ve třetím barážovém utkání prvoligového premianta na jeho ledě vysoko 7:1 a už jen jedna výhra je dělí od záchrany v nejvyšší soutěži. Příležitost proměnit první mečbol budou mít v pátek od 17.30 h znovu v Baťově městě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Plekanec se postaral o dvě branky Kladna

Článek

„Skvěle nám vyšel začátek. Zejména v první třetině nám všechno vycházelo. Napadalo nám to, rychle jsme si vybudovali rozhodující náskok," liboval si kapitán Kladna Tomáš Plekanec, který k demolici soupeře přispěl dvěma góly i asistencí.

Od stavu 5:0 pro středočeský tým už neměl po boku hrajícího majitele Jaromíra Jágra, který za rozhodnutého stavu zvolil raději odpočinek před dalším duelem. „Ani nevím, proč Jarda už nechodil na led," usmíval se.

Autor druhé branky Rytířů Matyáš Filip si cenil, že Kladenští ani v dalším průběhu zápasu nepolevili a donutili zlínského brankáře Hufa po páté trefě střídat. „Trochu nás jen mrzí, že jsme neudrželi pro našeho gólmana Brízgalu čisté konto. Zasloužil by si ho," našel na mimořádně povedeném duelu malé negativum.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Kladna se radují z gólu.

Plekanec věří, že v pátek večer budou mít Kladenští definitivně jistotu, že si extraligu zahrají i v příští sezoně. „Máme natolik zkušené mužstvo, že už to dotáhneme," je přesvědčený. Rozhodně ale nehodlá nic podcenit. „Ve Zlíně jsme domácí zaskočili, ale první dva zápasy u nás byly vyrovnané. Musíme se zase velice dobře připravit," plánuje.

Berani se však ještě vzdát nehodlají. „První zápas u nás nám bohužel vůbec nevyšel. Možná nám to bude málokdo věřit, ale strašně moc jsme chtěli uspět. Kladno má ovšem zkušený mančaft, tentokrát nás výrazně přehrálo," uznal útočník Petr Kratochvíl, který v závěru aspoň zmírnil zlínský debakl.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Martin Procházka z Kladna, brankář Zlína Daniel Huf a Jakub Husa ze Zlína.

Hned dodal, že Berani udělají všechno pro to, aby sérii v pátek ještě protáhli. „Už kvůli našim fantastickým fanouškům, kteří nás neuvěřitelně podporují, uděláme maximum pro výhru," slíbil.

Říha: Pokusíme se o nemožné

Také kouč moravského týmu Miloš Říha už myslel na páteční střetnutí. „Pokusíme se o nemožné. Bude nový den, zase se začne za bezbrankového stavu," přemítal. Se svými hráči se chystal nevydařený zápas rozebrat.

„Tak šílenou první třetinu nesmíme rozhodně zopakovat. Hodně nás nahlodal vedoucí gól Kladna při naší přesilovce. A pak přicházely další rány. Není možné, abychom se hnali za pukem ve čtyřech a přenechávali protihráčům tolik prostoru. Netuším, jestli kluci byli přemotivovaní, měli příliš velký respekt anebo už se hlásí únava. Každopádně naším nejlepším hráčem byli tentokrát diváci," měl Říha jasno.

Reklama