Hlavní obsah

Německo - Francie 5:0SESTŘIH: Pohodová výhra na závěr, Německo je ve čtvrtfinále MS

Aktualizováno

Hokejisté Německa porazili na mistrovství světa v Tampere Francii 5:0 a zajistili si postup do čtvrtfinále, ve kterém se ve čtvrtek utkají se Švýcarskem. Němci po úvodních třech porážkách vyhráli čtyři utkání za sebou a ve skupině A skončili čtvrtí. Gólem a asistencí se na dnešním zisku tří bodů podílel útočník John Peterka. Čisté konto udržel Mathias Niederberger, stačilo mu jen 13 zákroků. Francie je se čtyřmi body šestá ve skupině, s turnajem se rozloučila třetím zápasem za sebou bez vstřelené branky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Německo - FrancieVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Němci potřebovali k definitivní jistotě postupu jakkoliv vyhrát. Do vedení se dostali již ve 4. minutě, kdy po rychlém protiútoku připravil Stachowiak gól pro Ehla. Další branku mohl přidat Gawanke, gólman Ylönen se však stihl včas přesunout a jeho šanci zlikvidoval.

V 16. minutě měl ale Ylönen smůlu, když nestihl zareagovat na puk odražený od brusle Tiffelse, kterého nastřelil Peterka. O minutu později se však vyznamenal, neboť si poradil s nájezdem Kahuna. Francouzi v první třetině prověřili Niederbergera jen minimálně, při Addamově střele mu pomohla tyč.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia před zápasy českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním, debatovat se bude o přestávkách i po skončení utkání.

Další krok k výhře a postupu udělali Němci ve 23. minutě. Vydařené sólo předvedl Peterka, jenž přešel přes francouzské bránící hráče a zvýšil na 3:0. Následně mohl přidat další branku Tiffels, po samostatné akci ale trefil tyč. Němci zápas kontrolovali a vytvářeli si i šance, velkou příležitost Moritze Müllera zastavil Ylönen.

Hned na začátku třetí třetiny mohl přidat další gól Peterka, nájezd však neproměnil. Utkání se už jen dohrávalo a Němci přidali ještě dva góly v přesilových hrách. Nejprve oslavil návrat do sestavy Fischbuch, poté se trefil Kastner. Vítěze nakonec nemuselo ani mrzet, že nevyužil výhodu pět na tři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS USA - FrancieVideo: Česká televize

Mistrovství světa - skupina A (Tampere):
Německo - Francie 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Ehl (Stachowiak, Tuomie), 16. Tiffels (Peterka, Kahun), 23. Peterka, 44. Fischbuch (Wissmann, Noebels), 54. Kastner (Noebels, Wissmann). Rozhodčí: Heikkinen (Fin.), Hürlimann (Švýc.) - Kroyer (Dán.), Nothegger (Rak.). Vyloučení: 3:5, navíc Farnier (Fr.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 8598.
Německo: Niederberger - M. Müller, Seider, J. Müller, Wissmann, Szuber, Gawanke, Wagner - Peterka, Kahun, Tiffels - Soramies, Sturm, Ehl - Noebels, Kastner, Fischbuch - Tuomie, Stachowiak, Schütz - Varejcka. Trenér: Kreis.
Francie: Ylönen - Gallet, Boscq, Llorca, Chakiachvili, Onno, Crinon, Thiry - Texier, Boudon, T. Bozon - Rech, Addamo, Leclerc - Bertrand, Claireaux, Treille - Farnier, Valier, K. Bozon. Trenér: P. Bozon.

Reklama