Hlavní obsah

Zlín - Ostrava 2:1Vrbův tým žije! Zlín spasil brankou těsně před koncem Janetzký

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Fantiš 1 : 0
53. Cadu 1 : 1
87. Janetzký 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Zlína porazili v předposledním čtvrtém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu Ostrava 2:1 a opustili poslední místo v tabulce. Domácí poslal do vedení krátce po pauze Antonín Fantiš, o šest minut později srovnal Cadu, ale v 87. minutě rozhodl Jakub Janetzký. Hostující Ladislav Almási neproměnil v první půli penaltu. Zlín má na patnáctém místě tabulky jednobodový náskok na poslední Brno a v nedělním závěrečném kole mu stačí k odvrácení přímého sestupu na stadionu Zbrojovky remizovat.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu.

Článek

Už zachráněný Baník vyrukoval se sedmi změnami oproti poslednímu zápasu a vyjma prvních pěti minut musel čelit náporu "Ševců", kteří nastoupili s maximálním nasazením a úsilím. Do šancí se ovšem domácí zpočátku dostávali těžko. Fantišův pokus ve 25. minutě mladý gólman Baníku Hrubý při své ligové premiéře zlikvidoval.

Baník postupem času převzal iniciativu a ve 31. minutě mohl jít do vedení. Videorozhodčí Adámková potvrdila hlavnímu sudímu Szikszayovi faul Cedidly v pokutovém území na Almásiho, jemuž však nařízený pokutový kop Dostál chytil. Domácí to povzbudilo, nápor do konce poločasu ale přetavili pouze do nepřesných střel Hrubého a Balaje.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Stanislav Dostál ze Zlína.

Zlín musel po přestávce vrhnout všechny síly do útoku a brzy se dočkal gólu. Na Hrubého centr naskočil nejvýše Fantiš a ve 47. minutě poslal domácí do vedení. Skóroval podruhé za sebou. Náskok však "Ševcům" dlouho nevydržel. O šest minut později trefil Miškovič zdálky tyč a Cadu míč dorazil do sítě.

Zlínští se znovu na chvíli ocitli na pokraji přímého sestupu a opět museli útočit. Slončík krátce po ostravském vyrovnání trefil tyč, další pokusy obrana Baníku pokryla. Tlak domácích gradoval, Balajovu hlavičku vytáhl gólman Hrubý.

Rozhodnutí přišlo až v 87. minutě, kdy Janetzký po centru Hrubého rozjásal domácí tribuny vítězným gólem. V lize se prosadil poprvé od září. Zlín doma porazil Ostravu v nejvyšší soutěži po šesti zápasech, Baník nebodoval po čtyřech kolech.

4. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
Trinity Zlín - Baník Ostrava 2:1 (0:0)
Branky: 47. Fantiš, 87. Janetzký - 53. Cadu. Rozhodčí: Szikszay - Vodrážka, Arnošt - Adámková (video). ŽK: Cedidla - Miškovič, Tijani. Diváci: 4944.
Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Didiba, Reiter (86. Bartošák) - Janetzký, R. Hrubý - Vukadinovič (86. Čanturišvili), Slončík (66. Dramé), Fantiš (77. Kovinič) - Balaj. Trenér: Vrba.
Ostrava: M. Hrubý - Sanneh, Svozil, Pojezný, Šehič - Jaroň (85. Fleišman), Buchta (87. Kuzmanovič), Kaloč, Miškovič (78. Holaň), Cadu (77. Smékal) - Almási (46. Tijani). Trenér: Hapal.

Reklama

Související témata: