Hlavní obsah

NY Rangers - Florida 0:3Stav série 0:1Chytilův návrat do sestavy k výhře nevedl, úvodní semifinále NHL ovládla Florida

Hokejisté Floridy vstoupili do finále Východní konference výhrou 3:0 na ledě NY Rangers. Vítěznou branku dal už v první třetině Matthew Tkachuk. Brankář Sergej Bobrovskij pochytal všech 23 střel domácích hokejistů a vychytal první čisté konto v aktuálním play off. Filip Chytil v dresu Rangers nebodoval.

Foto: Julia Nikhinson, ČTK/AP

Hokejisté Floridy se radují z gólu proti New Yorku Rangers v semifinále play off NHL.

Článek

Florida přestřílela Rangers 27:23, a i díky větší aktivitě v útočném pásmu se dostala do vedení v sérii. Vedoucí branku dal v 17. minutě Tkachuk, jenž využil rychlého přechodu do útočného pásma a střelou z vrcholu kruhu poslal Panthers do vedení.

Po bezbrankové druhé třetině se po necelých devíti minutách prosadil Oliver Ekman-Larsson, jeho branku ale po trenérské výzvě rozhodčí odvolali kvůli kontaktu útočníka Ryana Lomberga s gólmanem Igorem Šesťorkinem.

Na druhý gól se tak čekalo až do 57. minuty, kdy nahrávku Cartera Verhaegheho do předbrankového prostoru protečoval za Šesťorkinova záda Alexis Lafreniére. Při risku domácího týmu bez brankáře přidal třetí gól Sam Bennett a Florida tak vykročila za obhajobou konferenčního titulu.

Chytil se vrátil do sestavy Rangers po třech zápasech, za necelých deset minut se ale do statistik nijak výrazně nezapsal.

Finále Východní konference play off NHL - 1. zápas:
New York Rangers - Florida 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky: 17. M. Tkachuk, 57. Verhaeghe, 59. Bennett. Střely na branku: 23:27. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Bobrovskij, 2. M. Tkachuk, 3. Verhaeghe (všichni Florida).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.