Hlavní obsah

Češi jedou do Německa. Kompletní informace o vstupenkách na EURO 2024

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Základní skupiny pro EURO 2024 jsou rozlosovány, a tak přichází čas pro fanoušky české fotbalové reprezentace. Jelikož se evropský šampionát odehraje v sousedním Německu, nabízí se ideální příležitost za špičkovým fotbalem vyrazit. Jak se zorientovat v systému prodeje lístků? Kdy a kde vstupenky pořídit? Podívejte se na základní informace o nákupu vstupenek na EURO 2024 na Sport.cz.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Tak rozhodl los! EURO 2024 už zná rozdělení skupin.

Článek

Česká fotbalová reprezentace byla v rámci evropského šampionátu, který se bude hrát v termínu od 14. června do 14. července, nalosována do základní skupiny F. Jejími soupeři budou hráči Portugalska, Turecko a jeden z postupujících týmů z třetí cesty březnové baráže. O účast v naší skupině se rozhodne mezi Řeckem, Gruzií, Lucemburskem a Kazachstánem.

Úvodní zápas Češi sehrají 18. června od 21 hodin v Lipsku proti Portugalsku. Zbylá dvě utkání čeští fotbalisté odehrají v severoněmeckém Hamburku. Konkrétně 22. června od 15 hodin proti postoupivšímu týmu z baráže a 26. června od 21:00 proti Turecku.

Kdy a jak koupit vstupenky na EURO 2024

V neděli 3. 12. v 22 hodin byl na stránkách české fotbalové asociace zveřejněn formulář, pomocí kterého se mohou čeští fanoušci registrovat do prodeje lístků na nadcházející evropský šampionát. Vyplnit formulář, a tím dát najevo svůj zájem o vstupenky, mohli zájemci nejpozději ve středu 6. 12. do 22 hodin.

Každý v něm vyplní své jméno, e-mailovou adresu a konkrétní zápasy české reprezentace, které by měl zájem navštívit. Fotbalovou asociaci také zajímá, odkud budou jednotliví fanoušci na fotbal cestovat. V plánu je totiž vypravení speciálních vlaků ve spolupráci s Českými drahami.

Úspěšní žadatelé pak během čtvrtka 7. a pátku 8. 12. obdrží od FAČR unikátní kód UEFA. Pomocí toho si pak na konkrétní utkání budou moci zakoupit až čtyři vstupenky v rámci Ticket Portalu UEFA. Prodej bude končit v pátek 15. 12. v 17 hodin, po tomto termínu už nebude možné unikátní kód uplatnit.

Jelikož bylo zájemců více, než jaká je nabídka, proběhne o lístky loterie. Nezáleží tak na pořadí, ve kterém se zájemci registrovali. Nebylo tak potřeba vyplňovat formuláře hned v prvních minutách od spuštění.

Fotbalová asociace bude také informovat neúspěšné žadatele. Ti se budou moct zúčastnit ještě druhého kola, které bude probíhat přímo v rámci Ticket Portalu UEFA. Do této části prodeje se bude možné zapojit do úterý 12. prosince do 14 hodin a bude se soutěžit o vstupenky, které se nevykoupí v rámci hlavního prodeje přes FAČR. Druhou loterii bude provádět přímo UEFA během ledna.

Cena vstupenek na EURO 2024

Vstupenky se budou prodávat ve čtyřech cenových kategoriích. Nejlevnější lístky, které se na všech stadionech nacházejí výhradně v sektorech za brankami, vyjdou na 30 eur. Druhá kategorie, nabízející o něco lepší výhled stojí 60 eur. Za lístky ve dvou nejdražších kategoriích pak fanoušci zaplatí 150 a 200 eur. Nejvíce vstupenek bude k dispozici v nejlevnější cenové hladině, takzvané Fans First.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a postupujícím týmem z březnového play off.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.