Hlavní obsah

Dvojnásobný vítěz Super Bowlu Roethlisberger ukončil kariéru

Dvojnásobný vítěz Super Bowlu Ben Roethlisberger ukončil kariéru. Devětatřicetiletý quarterback se rozloučil po osmnácti sezonách v zámořské lize amerického fotbalu NFL, které všechny strávil v Pittsburghu Steelers.

Foto: Ed Zurga, ČTK/AP

Quarterback Ben Roethlisberger (7) z Pittsburghu.

Článek

"Přišel čas vyklidit skříňku, pověsit kopačky na hřebík a žít jen pro manželku s dětmi," uvedl ve videu na twitteru Roethlisberger. "Končím s fotbalem a za všechno mu děkuji," dodal.

Roethlisberger odstartoval kariéru v NFL v roce 2004, kdy si ho Pittsburgh vybral jako jedenáctého hráče v draftu. Ve stejném roce v zámořské soutěži debutoval a se Steelers poté třikrát postoupil do Super Bowlu.

V roce 2006 dovedl Pittsburgh k triumfu v play off jako nejmladší quarterback v historii, další titul přidal o tři roky později. V roce 2010 Steelers v Super Bowlu nestačili na Green Bay. V probíhajícím play off skončil Pittsburgh v prvním kole.

Roethlisberger by nemusel zůstat jediným hvězdným quarterbackem, který letos ukončí kariéru. Uvažuje o tom i čtyřiačtyřicetiletý majitel rekordních sedmi Super Bowlů Tom Brady z Tampy Bay.

Reklama

Související témata: