Hlavní obsah

Bývalý obránce NFL Siavii byl nalezen mrtvý ve své cele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Býval hvězdou NFL, jeho život ale skončil tragicky. Někdejší obránce amerického fotbalu Junior Siavii je po smrti, bylo mu 43 let. Bývalý hráč Dallas Cowboys nebo Kansas City Chiefs zemřel v nápravném zařízení v Leavenworthu, kde čekal na soud. Siavii se v roce 2019 dopustil několika trestných činů týkajících se obchodu s drogami.

Foto: Profimedia.cz

Hráč amerického fotbalu Junior Siavii na archivní fotografii v dresu Kansas City Chiefs.

Článek

Příčina smrti bývalého fotbalisty je podle amerických médií zatím předmětem šetření. Mluvčí Vězeňského úřadu USA řekl novinářům, že Siavii byl ve své cele nalezen bez známek života a po transportu do nemocničního zařízení byl prohlášen za mrtvého. Cizí zavinění zatím nebylo prokázáno.

Američan, původem z Americké Samoy, měl za sebou úspěšnou kariéru na pozici defensive linemana. Mezi lety 2004 a 2010 nastupoval za Dallas, Kansas City a Seattle v NFL. Odhaduje se, že si za tu dobu vydělal až 15 milionů dolarů (přes 300 milionů korun).

Po konci kariéry měl Siavii velké problémy se zákonem. V roce 2019 byl zadržen kvůli několika trestným činům. Hrozil mu mnohaletý trest.

Měl být členem organizovaného zločineckého gangu obchodujícího s metamfetaminem, policie u něj také našla několik nelegálně držených střelných zbraní.

Reklama