Hlavní obsah

Tragédie. Bývalý fotbalista zastřelil své tři bývalé spoluhráče, další zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovská tragédie se odehrála na konci minulého týdne ve městě Charlottesville v americkém státě Virginie. Bývalý hráč amerického fotbalu Christopher Darnell Jones Jr. zastřelil tři své bývalé spoluhráče a další dva vážně zranil. Několik hodin po činu se skrýval, ale nyní již čeká na rozhodnutí soudu ve vazbě.

Ilustrační foto.

Článek

Dvaadvacetiletý Jones Jr. byl členem školního fotbalového týmu univerzity ve Virginii. Na oficiální soupisce naposledy figuroval v roce 2018. Na své bývalé spoluhráče si počkal v kampusu u garáží v neděli po desáté hodině večer, když se vraceli ze školního výletu.

Tři aktivní hráče Devina Chandlera, Lavela Davise Jr. a D'Seana Perryho zastřelil, další vážně zranil. Jeden z nich, Mike Hollins, je podle své matky z nejhoršího venku a je ve stabilizovaném stavu.

Po hrůzném činu musel být celý univerzitní kampus uzavřen a studentům bylo nařízeno, ať se ukryjí, jelikož pachatel zmizel. Po více než 12 hodinách bylo další den ráno oznámeno, že byl Jones zadržen. „Dejte mi chvilku, abych poděkoval Bohu, vydechl si úlevou," řekl šéf univerzitní policie Timothy Longo starší poté, co se dozvěděl, že Jones je ve vazbě.

Pachatel je obviněn z trojnásobné vraždy a tří případů použití střelné zbraně při páchání trestného činu, uvedl Longo. Jonesův otec řekl richmondské televizní stanici WTVR, že činu svého syna nemůže uvěřit. „Soucítím s jejich rodinami. Nevím, co mám říct, kromě toho, že je mi to líto, jeho jménem se omlouvám," řekl.

Všichni jsou ze smrti tří studentů v šoku, trenér týmu Tony Elliott byl zdrcen. „Tito vzácní mladí muži odešli příliš brzy. Všichni máme štěstí, že byli součástí našich životů. Dotýkali se nás, inspirovali nás a neuvěřitelně tvrdě pracovali jako reprezentanti našeho týmu, univerzity a komunity," uvedl ve svém prohlášení.

Jones mladší byl přitom ji dříve vyšetřován v souvislosti držení zbraně. V roce 2021 byl dokonce odsouzen za přestupek zatajení držení zbraně a dostal 12měsíční podmíněný trest a pokutu, jak uvádí agentura AP.

Reklama