Hlavní obsah

Američan Bromell zaběhl stovku za 9,88 a vede tabulky

Americký sprinter Trayvon Bromell zaběhl na mítinku v Jacksonville stovku za 9,88 sekundy a ujal se vedení v letošních světových tabulkách. Pětadvacetiletý atlet na startu olympijské sezony navázal na týden starý triumf z Eugene, kde zvítězil před mistrem světa z dvojnásobné trati Noahem Lylesem ještě v čase 10,01.

Foto: Facebook

Trayvon Bromell (uprostřed) je velkou sprinterskou nadějí.

Článek

Tentokrát za sebou nechal bronzového olympijského medailistu Andreho DeGrasseho z Kanady (10,05). Z čela tabulek vymazal krajana Freda Kerleye, který pořadí vedl časem 9,91. Bromell, který v roce 2014 jako první a dosud jediný junior pokořil v regulérních podmínkách desetisekundovou hranici (9,97), má osobní rekord ještě o čtyři setiny lepší. Vytvořil ho ještě před dosažením dvacetin, ale nyní se k němu přiblížil nejvíc za bezmála pět let plných zdravotních problémů.

Bromell je bronzovým medailistou z mistrovství světa v Pekingu 2015 a o rok později se stal světovým šampionem na halové šedesátce. Při absenci mistra světa Christiana Colemana, potrestaného za zmeškané dopingové zkoušky, se nyní pasoval do role jednoho z adeptů na zlatou medaili v královské atletické disciplíně z olympijských her v Tokiu. V Riu při triumfu Usaina Bolta obsadil osmé místo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama