Hlavní obsah

"Boltův" fotoaparát z Londýna pomůže dětem a nemocným

Stockholm

Fotoaparát, s nímž si jamajský sprinter Usain Bolt fotil diváky po olympijském vítězství v běhu na 200 metrů v Londýně, pomůže dobré věci. Švédský novinář Jimmy Wixtröm z deníku Aftonbladet, od kterého si slavný atlet přístroj po doběhu vypůjčil, dal onen nikon do dražby na e-Bay.

Foto: Fotobanka Profimedia

Usain Bolt (vpravo) fotografuje

Článek

Výtěžek podle agentury AP rozdělí mezi švédskou nadaci podporující boj s rakovinou a Boltovu nadaci pomáhající dětem na Jamajce. Vyvolávací cena byla 500 dolarů (9600 korun) a dnes vyšplhala už na 7000 dolarů (135.000 korun). Aukce skončí příští týden.

Bolt, jenž v Londýně obhájil tři zlaté medaile z Pekingu, proslul rozverným chováním před startem i v cíli závodů. Hrátky s fotoaparátem ale prý nebyly jeho nápad a navíc nešlo o premiéru.

Wixtröm mu půjčil přístroj už loni na mistrovství světa v Tegu a také na mítinku v Římě během rozcvičování. Bolt prý tento kousek ani opakovat nechtěl, ale nakonec ho Švéd, kterému v žertu říká "stalker", přesvědčil. "Vždycky, když mě vidí, volá: 'Usaine, fotku! Usaine, fotku!' Tak jsem mu to slíbil," vysvětloval Bolt v Aftonbladetu.

Reklama

Související témata: