Hlavní obsah

Chorvat pomohl totálně vyčerpanému Slovinci. Parádní gesto skončilo krutou diskvalifikací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na mistrovství Evropy družstev rozhoduje každý bod, každý posun o jednu příčku může týmu výrazně pomoct. Přesto II. divize soutěže v polském Chořově, v jejíž elitní skupině budou bojovat i čeští atleti, nabídla parádní gesto fair play se sportovně krutým koncem.

Foto: European athletics

Vyčerpanému Slovinci Vidu Botolinovi pomáhá Chorvat Dino Bošnjak.

Článek

Chořov (od našeho zpravodaje) ‑ Horké počasí si vybralo svou daň, na pětikilometrové trati zcela došly síly slovinskému běžci Vidu Botolinovi. Sotva pletl nohama, padal k zemi. Když viděl jeho trápení Chorvat Dino Bošnjak, který se celý závod pohyboval v závěru startovního pole, neváhal a běžel soupeři pomoct.

Zvedl ho a podpíral, společně se tak dostali do cíle, kde na Botolina čekali zdravotníci, a vyčerpaný vytrvalec pak byl odvezen z dráhy na vozíku.

Jenže zatímco Bošnjak za 15. místo získal dva body a Chorvatům už nešlo o postup ani sestup, Botolin byl diskvalifikovaný za nedovolenou pomoc soupeře. Přesně v duchu atletických pravidel, jenže pro Slovince to bylo obzvlášť kruté. Ve finální klasifikaci jim totiž scházel pouhý půlbod na třetí postupovou příčku.

Pokud by se tedy Botolin klidně po čtyřech dokázal dostat do cíle jen svými silami, a získal tak bod za 16. místo, přeskočilo by Slovinsko Litvu a mohlo by slavit postup do nejvyšší kategorie.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články