Hlavní obsah

Diskař Bárta vypadl na MS v kvalifikaci, překážkář Warholm poběží finále

Diskař Marek Bárta vypadl na mistrovství světa v kvalifikaci. Při debutu na velké mezinárodní akci hodil 62,90 metru, což bylo 75 centimetrů pod jeho letošním maximem, a obsadil patnácté místo. Od finálové dvanáctky ho dělil více než metr. Semifinále závodu na 400 metrů překážek na šampionátu v Eugene zvládli všichni favorité včetně olympijského vítěze Karstena Warholma.

Foto: Pawel Kopczynski, Reuters

Diskař Marek Bárta a jeho pokus na mistrovství světa v kvalifikaci.

Článek

Bárta byl spokojen jen s prvním pokusem, při němž poslal disk ke 63 metrům. "Přesně jak jsem chtěl začít, lehký technický hod, zajistit a pak to stupňovat," řekl České televizi. Jenže místo zlepšování byly další dva hody horší a ještě horší. "Bohužel pak jsem začal dělat drobné chyby v technice, nabalilo se to a byla z toho velká chyba. Ještě do posledního pokusu jsem si myslel, že to hodím. Mrzí mě, že se mi nepodařilo tam složit kompletně jeden dobrý pokus," litoval.

Finálové vyvrcholení bude mít ostře sledovaný comeback světového rekordmana na 400 metrů překážek Warholma. Dvojnásobný mistr světa, který se po červnovém zranění vrátil až v rozběhu v Eugene, vyhrál své semifinále za rovných 48 sekund. Finále, kam hladce postoupili i další medailisté z OH Rai Benjamin a Alison dos Santos, se uskuteční v úterý.

Foto: Charlie Riedel, ČTK/AP

Diskař Marek Bárta na mistrovství světa kvalifikaci nezvládl.

Reklama