Hlavní obsah

Do půl těla v minus dvaceti? Extrémní trénink světového rekordmana vzbudil poprask

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Karsten Warholm ví, jak přilákat pozornost. Během atletické sezony svými výkony, však je na čtvrtce překážek světovým rekordmanem i majitelem zlatých medailí ze všech vrcholných akcí. A když zrovna nezávodí, natočí video, které vzbudí nejen v atletickém světe pozdvižení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karsten Warholm při Zlaté tretře v Ostravě.

Článek

V době, kdy většina atletů míří za teplem Kanárských ostrovů, Jihoafrické republiky či Turecka, si Warholm na legendárním stadionu Bislett nechal odhrnout jednu dráhu od množství sněhu, svlékl se do půl těla, zabušil do hrudi a absolvoval rychlý úsek zakončený nárazem do sněhové bariéry. Teploměr přitom v Oslu zrovna ukazoval -21 stupňů!

U dráhy postával se stopkami Warholmův dlouholetý kouč Leif Olav Alnes, pořádně zachumlaný. Sám nejrychlejší překážkář na sociálních sítích video okomentoval výrokem „Žádné výmluvy“ a anglickou slovní hříčkou spojující slova Win (vítězství) a Winter (zima).

Nešlo pochopitelně o standardní trénink, který vynesl Warholma mezi elitu, spíše propagační video, které vytvořil se svým sponzorem Red Bullem. Ale chytlo se. Jen na Instagramu už posbíralo na 14 miliónů zhlédnutí a dostala se mu spousta reakcí z atletického prostředí.

„A mně říkali, že jsem blázen, když jsem jednou běžel kros v zasněženém Ohiu,“ pobaveně reagoval Warholmům kdysi neporazitelný předchůdce v rekordních tabulkách Edwin Moses.

„Proč mě to u Karstena nepřekvapuje,“ napsal zase australský desetibojař Cedric Dubler, jenž se s Warholmem potkával v době, kdy se ještě Nor věnoval vícebojům.

Video rezonovalo i mezi českými atlety. „Je asi zvyklý na tyto klimatické podmínky. Nevím, jestli ke sprintu je optimální běhat ve sněhu. Z mého pohledu je to nereálný, já jsem letní typ, preferuju letní klima,“ glosovala Tereza Petržilková, medailistka z mistrovství světa ve smíšené štafetě.

Někdejší hvězdný sprinter Ato Boldon se zase Warholma ptal, jestli nemá k dispozici halu. Ta se přitom nachází ve Warholmově domovském Ulsteinviku, kde se konal i atletický mítink, jenž nese jeho jméno. V lednu navíc hvězdný Nor tradičně vyráží na Kanárské ostrovy.

Ale video jen posílilo jeho image sebevědomého nezdolného Vikinga, na kterého si nepřijdou soupeři ani drsné podmínky. Warholm zatím nepotvrdil své starty v hale, v níž je spoludržitelem evropského rekordu na hladké čtvrtce.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.