Hlavní obsah

Gejzír radosti a objetí s přítelkyní! Příště už nemusí být, ví Svoboda. Kdo ho pošle do důchodu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to v podání překážkáře Petra Svobody tradiční gejzír emocí. Zatnuté pěsti a radostný řev po proběhnutí cílem, pak nadšené objetí s přítelkyní Kateřinou. Aby ne, sezonu 37letý český rekordman odstartoval velmi slibně, vítězstvím na Memoriálu Josefa Odložila v čase 13,47 s. Podívejte se na jeho nadšení v následujícím videu.

Šokovaný překážkář Petr Svoboda. Můj nejrychlejší vstup do sezony vůbec, radoval se Video: Sport.cz

 
Článek

Povedený start sezony?

Ten nejlepší. Jsem ve fázi kariéry, když už žádné příště nemusí být. Je nádherný pocit, že to pořád ve mně je. I když je to i trochu smutný náznak, jak doopravdy skvělé to mohlo dříve být. Ale upevnil jsem si místo v žebříčku pro mistrovství světa v Eugene, to je super.

Čekal jste takový vstup do sezony?

Je to ještě nevyběhané. Dvakrát jsem si v přípravě natrhl zaďák, nebylo to nic vážného, ale čtyři týdny jsem pořádně neběhal překážky, jen tak jsem si to testoval na schodech. Jsem hrozně rád a dík patří i trenérovi (Danu Hejretovi). V mém věku už je trénink spíše ozdravný systém, který na mě funguje. Je pravda, že v rozcvičování jsem měl pocit, že nemůžu naběhnout na první překážku, kotníky mi nejely, přišel jsem si tuhý. Takže pro mě je ten čas překvapení, zvlášť v protivětru. Určitě se nevzdávám boje o český rekord 13.27, klasicky. (úsměv)

V předprogramu zaběhl výrazný juniorský český rekord Štěpán Schubert, nižší překážky zvládl za 13,52 s. Dává vám to naději, že budete mít i doma silného soupeře?

Sleduju ho už od haly, je fakt šikovný, on i Šimon Weiser. Štěpán je výborný, má skvělou trenérku (Danu Jandovou). Pošlou mi video, já jim k tomu něco povím. Má obrovské rezervy, ale i tak zaběhl rekord. Je tu někdo, kdo se může postarat o to, že Svoboda bude moct jít do důchodu. Mně taky trvalo několik let, než jsem se naučil tělo ovládat, ale jsou tu kluci, kteří mají našlápnuto, aby zažili to, co já při svém růstu.

Reklama