Hlavní obsah

Hrozivý závěr šampionátu. Překážkář v bezvědomí, šampion ho ignoroval a slavil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni atleti měli odzávoděno, halové mistrovství Evropy v Istanbulu právě skončilo. Jenže jeden závodník zůstával stále na ploše Ataköy a nevěděl o sobě. Španělský překážkář Enrique Llopis měl totiž ve finále svého závodu ošklivý pád, po němž se udeřil do hlavy a ocitl se v chvilkovém bezvědomí.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Jason Joseph si běží pro zlato, zatímco Enrique Llopis má těžký pád.

Článek

Dvaadvacetiletý Španěl se do finále vrcholné akce probil poprvé v životě. Zrovna se probíjel dopředu, možná i na medailové pozice, jenže zavadil o čtvrtou překážku a za pátou nekoordinovaně spadnul na hlavu a pravé rameno.

Bezvládně zůstal ležet na dráze, rozhodčí rychle přivolávali doktory. Pořadatelé roztáhli kolem zraněného atleta plachtu, než si diváci na spoře zaplněných tribunách mohli částečně oddechnout.

Když byl odvážen na nosítkách se zafixovaným krkem, už byl při vědomí.

Nový šampion Jason Joseph zatím o kousek dál bouřlivě slavil své zlato a skvělý vítězný čas 7,41 s a zraněnému soupeři nevěnoval vůbec žádnou pozornost, za což schytal značnou kritiku.

Foto: Khalil Hamra, ČTK/AP

Enrique Llopis zůstává na dráze po těžkém pádu.

Později se Švýcar na sociálních sítích omlouval. „Promiň, byl jsem úplně mimo a nevnímal okolí. Doufám, že jsi v pořádku a uvidíme se v letní sezoně,“ dodatečně vzkázal Llopisovi.

Ten se ozval příznivcům z istanbulské nemocnice v krátkém videu s dobrými zprávami. „Dělali mi hodně testů a jsem v pořádku. Díky za všechny vzkazy a podporu,“ řekl Llopis.

Reklama

Související témata: