Hlavní obsah

Koulař Staněk nebude startovat na Zlaté tretře, není fit po zranění třísla

Koulař Tomáš Staněk nebude v úterý startovat na atletické Zlaté tretře v Ostravě. Český rekordman stále není fit po zranění třísla, které utrpěl 8. května v rozcvičce na závod v Domažlicích. Na dotaz ČTK to uvedl Radim Trusina z agentury The Playbook House, která Staňka zastupuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Koulař Tomáš Staněk.

Článek

Halový mistr Evropy z roku 2021 Staněk chtěl před necelými třemi týdny na Hvězdném házení v Domažlicích zahájit venkovní sezonu. Při druhé rozcvičovací otočce ho ale píchlo v třísle na pravé noze a start odložil. Následné vyšetření odhalilo dvě malé trhlinky, které měly být za necelé dva týdny zahojené.

Staněk kvůli tomu přišel o mítink Kladno hází a není připravený ani na Zlatou tretru. Stále má ale v plánu závodit na mistrovství Evropy v Římě, které začne v pátek 7. června. Kvalifikace koulařů je na programu hned první večer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.