Hlavní obsah

Maslákova maminka plakala dojetím jako každý rok. Tohle neomrzí, ujišťovala

Praha

V hledišti mezi tisícovkami bouřících fanoušků nemohli chybět. Jiří a Blanka Maslákovi s nadšením a pak i dojetím sledovali zlatou čtvrtku svého syna. „Poplakala jsem si jako každý rok. Zlato neomrzí, pokaždé je to jiné a pokaždé vás to dojme,“ ujišťovala paní Masláková.

Foto: Sport.cz

Čtvrtkař Pavel Maslák se svými rodiči Blankou a Jiřím při loňském halovém MS v Sopotech.

Článek

Před rokem vyrazili oba rodiče povzbudit syna i na halové mistrovství světa do polských Sopot, tentokrát to z Havířova měli o něco blíže. „Jezdíme s Pavlem na hodně závodů, ale takovou atmosféru jako tady nepamatujeme. Běhal mi mráz po zádech, to u televize není,“ vyprávěl Jiří Maslák.

Hyperaktivitou k atletice

Jak se z jejich syna stal čtvrtkařský evropský král? Pomohla náhoda… „Paní učitelka nám říkala, že je hyperaktivní. Ale měl ve škole kamarádku, která chodila na atletiku a jednou ho vzala s sebou,“ líčí Blanka Masláková, jak Pavel ve čtvrté třídě poprvé přičichl k atletice.

A hned měl velké plány. „Pořád se nás ptal, kdy už konečně začne vyhrávat. Já mu říkala, ať dočká času jako husa klasu, že to přijde samo. A je to tady,“ usmívá se maminka.

Před pěti lety se Pavel Maslák přesunul do Prahy do skupiny kouče Dalibora Kupky. Rodiče se ale s odchodem syna za lepšími podmínkami dokázali smířit. „Pavel je zvyklý být od nás v podstatě od sedmnácti let, kdy jezdil sám na závody i soustředění. Bez nás to zvládá,“ těší maminku hvězdného čtvrtkaře.

Reklama

Související témata: