Hlavní obsah

Nepříjemnost před odletem. Z české výpravy vypadla finalistka olympiády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O dva pasažéry méně oproti plánu měla česká atletická výprava při odletu na halové mistrovství světa do Bělehradu. Kvůli pozitivnímu testu na koronavirus musí zůstat doma finalistka olympijských her v Tokiu na 1500 metrů Kristiina Mäki, překážkářka Helena Jiranová neodletěla kvůli zažívacím problémům, ale ještě se může připojit později.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Mílařka Kristiina Mäki (na snímku z halového mistroství republiky) se nezúčastní halového mistrovství světa v Bělehradě.

Článek

Mäki byla senzací loňské sezony, po narození syna Kaapa posunula český rekord a dostala se v Tokiu mezi třináctku nejlepších mílařek planety. Ale letošní vrchol halové sezony se bude muset obejít bez ní. „Podle posledních zpráv se k výpravě nepřipojí, pozitivní byl i opakovaný test,“ hlásila ráno na ruzyňském letišti lékařka výpravy Karolína Velebová.

Nákaza covidem postihla celou rodinu Mäki, její partner Filip Sasínek i syn Kaapo byli pozitivní už dříve. „Museli jsme se od sebe oddělit, abych se nenakazila, setkáme se až po návratu z Bělehradu,“ plánovala Mäki v týdnu pro Deník. Ani toto opatření ji ale bohužel neochránilo.

Jiranová má letos skvělou formu, s časem 8,03 s se dostala na druhé místo české historie. I ji ale potkaly krátce před odletem problémy. „Dnes by cestu nezvládla, vypadá to, že se jedná o nějakou snad jednodenní střevní chřipku, která podle zpráv od sportovců lítá poslední dobou po více lidech,“ popisovala Velebová.

Překážky jsou v Bělehradu jsou na programu až v sobotu, takže šance na start Jiranové ještě žije. „Pokusíme se jí dát dohromady, aby mohla odletět ve čtvrtek, nejpozději v sobotu,“ doplnila lékařka výpravy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články