Hlavní obsah

Olympijská vítězka na 100 m překážek Camachová-Quinnová poběží na Zlaté tretře

Na Zlaté tretře bude startovat olympijská vítězka v běhu na 100 metrů překážek Jasmine Camachová-Quinnová. Dnes to oznámili organizátoři ostravského mítinku zlaté kategorie Kontinentální tour. Od hvězdné Portoričanky si slibují útok na rekord mítinku 12,55 sekundy, který drží od roku 2015 Sharika Nelvisová. Camachová-Quinnová má osobní rekord 12,26 a ještě pětkrát běžela pod 12,40.

Foto: Profimedia.cz

Olympijská vítězka v běhu na 100 metrů překážek Jasmine Camachová-Quinnová na archivním snímku.

Článek

Na startu budou také úřadující mistryně světa Nia Aliová, která se vrací po druhé mateřské pauze a letos už běžela 12,59, bronzová olympijská medailistka Megan Tapperová a halová mistryně světa Cyrena Sambová-Mayelová. Po jejich boku zaklekne do bloků aktuálně nejlepší Češka Helena Jiranová.

Pět dní před konáním největšího atletického mítinku v Česku očekávají organizátoři čtyřiadvacet olympijských medailistů z loňského Tokia včetně českých oštěpařů Jakuba Vadlejcha a Vítězslava Veselého. Vedle portorické překážkářky by z olympijských šampionů měli do Ostravy dorazit výškař Gianmarco Tamberi a dálkař Miltiadis Tentoglu.

Na vrh koulí jsou vedle českého rekordmana Tomáše Staňka připraveni poslední dva mistři světa Joe Kovacs a Tom Walsh. Poslední dva světoví šampioni Johannes Vetter a Anderson Peters by se měli představit v oštěpařském sektoru. Z české špičky nebudou chybět oštěpařky Barbora Špotáková a Nikol Ogrodníková, dálkař Radek Juška nebo tyčkařka Amálie Švábíková.

Reklama

Související témata: