Hlavní obsah

Olympijský vítěz De Grasse má necelý měsíc před atletickým MS koronavirus

Hvězdný kanadský sprinter Andre de Grasse se necelý měsíc před atletickým mistrovstvím světa nakazil koronavirem. Úřadující olympijský šampion v běhu na 200 metrů kvůli tomu vynechává národní šampionát, který začal ve středu. I tak ale může být zařazen do kanadského výběru pro MS, které začne 15. července v Eugene.

Foto: Stian Lysberg Solum, ČTK/AP

Kanadský sprinter Andre de Grasse (uprostřed) na archivním snímku.

Článek

Šestinásobný olympijský medailista De Grasse se na začátku sezony potýkal s problémy s chodidlem a do formy se dostával postupně. Před týdnem vyhrál stovku na Diamantové lize v Oslu za 10,05 a v sobotu pak skončil čtvrtý na dvoustovce na dalším diamantovém mítinku v Paříži. Jeho čas 20,38 byl sice nejlepší v sezoně, ale daleko za zlatým výkonem z Tokia, kde vylepšil kanadský rekord na 19,62.

Pozitivní test na koronavirus měl krátce po návratu z Evropy na Floridu. "Jsem samozřejmě zklamaný, že nebudu moci závodit doma před kanadskými fanoušky v Langley. Snad se vrátím do tréninku celkem rychle a připravím se na zbytek sezony," uvedl De Grasse v tiskové zprávě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Andre De Grasse (@de6rasse)

Sedmadvacetiletý sprinter může být nominován na MS, protože jinak povinná účast na kanadském mistrovství se netýká atletů se splněným limitem, kteří doloží zdravotní důvody absence.

Toho využívá také olympijský vítěz v desetiboji Damian Warner, který šetří bolavé koleno. "Je to spíš chronické a nic vážného, ale jsme opatrní," řekl jeho trenér Gar Leyshon. Letošní halový mistr světa Warner na konci května posedmé vyhrál prestižní víceboj v Götzisu.

Reklama