Hlavní obsah

Ona byla muž! Chci svou medaili zpět, osočila atletka soupeřku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtá žena atletického víceboje na Asijských hrách Swapna Barmanová se dožaduje bronzové medaile. Tvrdí, že její indická krajanka Nandini Agasaraová, s níž souboj o třetí místo prohrála o čtyři body, bývala mužem. Indická atletická federace hodlá spor svých sportovkyň prošetřit.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Indka Nandini Agasaraová během víceboje na Asijských hrách

Článek

Barmanová přišla o medaili na závěrečné osmistovce. Pak se rozčilovala na sociálních sítích. „O bronzovou medaili z 19. Asijských her v Chang-čou mě připravila transgender žena. Chci svou medaili zpět, protože je to proti atletickým pravidlům,“ napsala v postu, který o několik hodin později smazala.

Třetí žena víceboje Agasaraová se proti tomuto nařčení rázně ohradila a hodlá si stěžovat na svazu. „Nenechám to jen tak. Proč neřekla něco, když jsem začala závodit? Jak může někdo něco takového říci o jiné ženě?“ láteřila.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Swapna Barmanová při hodu oštěpem v rámci sedmiboje na Asijských hrách.

Na Asijských hrách si vylepšila osobní rekord na 5712 bodů. Její indická konkurentka, která se nedostala do nominace pro mistrovství Asie, už dříve poukazovala na to, že její výkonnost vzrostla nezvykle rychle.

Sedmiboj vyhrála Číňanka Čeng Ni-na-li před reprezentantkou Uzbekistánu Jekatěrinou Voroninovou.

Související témata: