Hlavní obsah

Oštěpař Vadlejch po návratu domů rozzářil dcerku. Jaký dárek jí kromě bronzu přivezl?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bronz se moc slavit nebude. Jakub Vadlejch si nějaké velké oslavy dovolit nemůže. Den, dva volna a jede se znovu. V polovině srpna totiž atlety čeká další vrchol sezony, evropský šampionát v Mnichově. „Za tři týdny se jde znova do bitvy. Budu znovu bojovat a věřím, že na to budu mít znovu,“ říká jediný český medailista z MS v Eugene.

Bronz z MS je doma. Jakub Vadlejch se nejvíc těšil na dceru, pro kterou měl zářivý dárekVideo: Sport.cz

 
Článek

Na letišti už na jedenatřicetiletého oštěpaře čekala manželka s dcerkou Emmou. Ta prý tatínkův závod neprospala ani neprobrečela. „Žena říkala, že se probudila. Asi cítila, že se k něčemu schyluje a byla prý vzhůru."

Tříměsíční dcerce přivezl ze zámoří dárek. „Bodýčka v barvách Oregonu. Bude nám zářit, protože jsou v žlutých a zelených barvách," usmíval se Vadlejch, který na šampionátu hodil 88,09 metru. „Stýskalo se mi, ale jel jsem tam s jediným cílem a všechno šlo stranou," dodal ještě.

Foto: Sport.cz

Jakub Vadlejch s bronzovou medailí z MS v Eugene

Na dnešek si už také naplánoval procházku s kočárkem. Na tu ještě síly zbydou, i když během cesty ze Spojených států do ČR naspal jen asi třicet minut.

Po chvílích volna s rodinou, ale hned zase zpátky do tréninku. Cíl je jasný. Medaile z ME. "Šest kluků jsme (v Eugene) byli na extrémně vysoké úrovni. Tři kluci jsou ze světa, zůstáváme tři Evropani. To mi dává obrovskou šanci bojovat o medaili. Budu šťastný za každou. Když to bude zlatá, budu samozřejmě nejraději. Pojedu tam předvést nejlepší možný výkon. Věřím, že když ho předvedu, tak to určitě medaile bude."

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Česká atletika (@czatletika)

„Já mu hlavně přeju, aby zůstal zdravej, protože to je klíčové. Když zůstane zdravej, tak si určitě ještě může hodit osobní rekord. I v letošním roce. Ale je to o tom, jak udržet, v tak složité disciplíně jako je oštěp, zdraví." doplňuje trenér českých oštěpařů Jan Železný.

Reklama

Související témata: