Hlavní obsah

Oštěpařka Špotáková je novou místopředsedkyní atletického svazu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková se stala novou místopředsedkyní Českého atletického svazu (ČAS). Výbor ČAS ji zvolil na pozici, kterou do ledna zastával zesnulý Jaroslav Přibáň. Svaz o tom dnes informoval na svém webu.

Foto: ČTK

Barbora Špotáková

Článek

Dvojnásobná olympijská vítězka a trojnásobná mistryně světa Špotáková ukončila profesionální kariéru v roce 2022, loni ještě závodila na Zlaté tretře nebo na mistrovství republiky. Do funkce místopředsedkyně svazu ji výbor kooptoval do řádných voleb, které se uskuteční na jaře příštího roku.

Úspěšná atletka se na novou roli těší. „Pro rozvoj královny sportu je naprosto nezbytná podpora nejen ze strany samotného svazu, ale i ze strany komunální politiky a dalších subjektů. Mezi mé hlavní úkoly tak bude patřit především jednání o investicích s představiteli jednotlivých měst, obcí a krajů a též i vytvoření příznivých tréninkových podmínek pro všechny stávající, ale i budoucí atlety,“ uvedla Špotáková.

Předseda ČAS Libor Varhaník ji označil za výraznou posilu svazu. „Jsem rád, že Bára nabídku na pozici místopředsedkyně ČAS přijala. Díky svým zkušenostem nejlépe ví, jak atlety podpořit, a věřím, že nám přinese nové poznatky i vůči tomu, co více pro ně ještě může udělat samotný svaz,“ řekl Varhaník.

Místopředseda ČAS Přibáň zemřel v lednu. Dlouholetému hlasateli na stovkách atletických závodů bylo 74 let.

Reklama

Související témata: