Hlavní obsah

Překážkářku Hejnovou před finále na dálku uklidňuje sestra-věštkyně

TEGU

Michaela Hejnová má doma medaile z juniorského ME i univerziády v sedmiboji. Její mladší sestra Zuzana už ji stihla překonat, když vyhrála dorostenecké MS i juniorské ME. A ve čtvrtek zaútočí i na svoji první velkou seniorskou medaili na čtvrtce překážek. Ve finále mistrovství světa je první Českou v běžecké disciplíně po dvanácti letech.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Zuzana Hejnová zdraví díváky v Tegu, dějišti mistrovství světa v atletice

Článek

Starší ze sourozenecké dvojice už atletiku opustila, Zuzanu však na dálku vydatně podporuje. A hlavně v sobě objevila schopnost předpovídat její výkony, a to s vysokou úspěšností. Svůj tip na výsledek představení Hejnové v Tegu si však ještě nechává pro sebe. „Zatím o žádné předtuše nepsala,“ říkala Zuzana Hejnová po středečním postupu ze semifinále.

Trému má, ale nebojí se 

„Ale pořád mi píše, že jsem dobře připravená a ať se nebojím,“ tlumočí překážkářka obsah příchozích zpráv. A zatím se pokynů sestry drží. „Snad má pravdu. Trému sice mám, ale to asi každý. Akorát ji musím pozitivně využít a nepoddat se tomu. Není to lehká situace, ale bojuju,“ ujišťuje Hejnová, jíž před rokem na mistrovství Evropy v Barceloně v podobné roli jedné ze spolufavoritek mírně zradila psychika a doběhla těsně za medailovými stupni.

Teď má den volna na to, aby nabrala síly. „Dám si hodně studený bazének, masáž a odpočinek. Mně nejvíc pomáhá spánek,“ ujišťovala. A v říši snů dokáže strávit spoustu času. „Spím hodně, klidně deset hodin v noci, občas i odpoledne,“ přiznává.

Reklama