Hlavní obsah

Překážkářské šampionce Amusanové hrozí trest za zmeškání dopingových kontrol

Aktualizováno

Mistryně světa a světová rekordmanka v běhu na 100 metrů překážek Tobi Amusanová nesmí dočasně závodit a měsíc před mistrovstvím světa jí hrozí trest za zmeškání tří dopingových kontrol. Jednotka pro integritu atletiky (AIU) oznámila, že nigerijské sprinterce kvůli porušení pravidel provizorně zastavila činnost. Případem se bude zabývat disciplinární tribunál a ještě před světovým šampionátem v Budapešti, který začne 19. srpna, vynese verdikt, uvedla AIU.

Foto: Ashley Landis, ČTK/AP

Světové rekordmance v běhu na 100 metrů překážek Tobi Amusanové hrozí trest.

Článek

Šestadvacetiletá Amusanová jakékoliv pochybení odmítla a věří, že nepřijde o start na mistrovství světa, které se v Budapešti uskuteční od 19. do 27. srpna. "Jsem čistý sportovec," napsala běžkyně.

"Jsem testována pravidelně a možná víc než je obvyklé. Dokonce jsem byla testována i pár dní poté, co jsem měla zmeškat třetí kontrolu. Proto věřím, že vše dopadne dobře a v srpnu budu na mistrovství světa," dodala.

Amusanová se světovou šampionkou stala loni v Eugene, kde také časem 12,12 sekundy překonala světový rekord. V neděli vyhrála na Diamantové lize v Chorzówě a v prestižním seriálu v sezoně triumfovala už podruhé. Ještě v úterý zvítězila na mítinku zlaté kategorie Continental Tour v Székesfehérváru, kde časem 12,35 zaostala o setinu za svým letošním maximem.

Reklama

Související témata: