Hlavní obsah

Rekord po třech letech a injekce sebedůvěry! Vondrové už se dýchá lépe

Po třech letech si nejlepší česká sprinterka současnosti Lada Vondrová přepisuje hodnotu halového osobního rekordu na čtvrtce. Při jednom z vrcholů ostravského Czech Indoor Gala se vytáhla za elitní Nizozemkou Lieke Klaverovou ke kvalitnímu času 51,57 s.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Čtvrtkařka Lada Vondrová při mítinku Czech Indoor Gala v Ostravě.

Článek

„Den před závodem jsem byla ještě na kapačce, něco na mě lezlo, potila jsem se. Tak jsem si řekla, že to bude buď úplně dobré, nebo úplně na nic. Platila lepší varianta,“ pochvalovala si bývalá mistryně Evropy do 23 let. Po letní sezoně, kdy ji psychicky ubíjely marné ataky hranice snů 51 sekund, dostala potřebnou injekci sebevědomí.

„Byla chyba, že jsem se na ni moc upínala. Teď jde všechno správným směrem,“ mne si ruce. Pomohla i premiérová příprava v Jihoafrické republice. Pryč jsou doby, kdy v duchu tréninků generace kolem Jarmily Kratochvílové zůstávala přes zimu v Česku a běhala ve sněhu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lada Vondrová (@lada_vondrova)

„Bylo to i kvůli trenérovi, který je zaměstnaný na sportovním gymplu a nemůže na dlouho pryč. Tak jsem jela se svým přítelem, který mě koučuje a běhá se mnou. Vyhovuje mi to. Kotník vydržel, hrozně jsem zrychlila. Nejlepší příprava,“ zářila 23letá čtvrtkařka.

Další tréninky směrem k halovému ME v Istanbulu může atletka USK po dohodě s Olympem místo přetlakové haly na Strahově absolvovat ve Stromovce. „V Pardubicích máme šílený tunel, tak jsem začala jezdit víc na Strahov. Ale tam se nedá dýchat. Když jdete těžší trénink, kašlete a bolí vás hlava. Hala ve Stromovce je na to mnohem lepší,“ vysvětluje.

Reklama

Související témata: