Hlavní obsah

Sbohem! Polský mistr světa Omelko nečekaně ukončil kariéru

V březnu roku 2018 na atletickém halovém mistrovství světa v Birminghamu šokoval se svými kolegy ve štafetě na 4x400 metrů celý svět, Poláci získali na úkor favorizovaných Američanů zlato, navíc v novém světovém rekordu 3:01,77 min. A nyní elitní čtvrtkař Rafal Omelko překvapil sportovní veřejnost znovu. Ve 32 letech oznámil okamžité ukončení aktivní kariéry.

Foto: Profimedia.cz

Vítězné polské kvarteto a jeho světový rekord na halovém MS v Birminghamu.

Článek

Nečekanou novinu oznámil Omelko v interview pro polskou TV. „Končím! Ze zdravotních důvodů. V tuto chvíli se k tomu nechci více vyjadřovat," uvedl pouze.

I když je to obrovské překvapení, není žádným tajemstvím, že se Rafal v poslední době potýkal s řadou zranění. Možná se rozhodl, že už nemá cenu usilovat o návrat do soutěží na nejvyšší úrovni, spekuluje server se.pl.

Na výše zmiňovaném HMS tvořili spolu s Omelkem vítězný tým Karol Zalewski, Jakub Krzewina a Łukasz Krawczuk (Češi doběhli ve finále pátí). Výkon vítězů od té doby několikrát vylepšili atleti USA, ale čas polské štafety je nadále kontinentálním rekordem a nejlepším časem v historii HMS. Vedle zlata z Birminghamu má Omelko ve své sbírce kompletní kolekci cenných kovů z halových ME včetně stříbra a bronzu z roku 2015 v Praze, je rovněž stříbrným a bronzovým medailistou ve štafetě na 4x400 m z evropských šampionátů pod otevřeným nebem.

Reklama

Související témata: