Hlavní obsah

Šebrle vyhrál popáté v kariéře sedmiboj v Tallinnu

Olympijský vítěz Roman Šebrle v neděli popáté v kariéře vyhrál tradiční sedmibojařský mítink v Tallinnu. Ve dvoudenní soutěži v estonské metropoli nasbíral 6067 bodů stejně jako Němec Andre Niklaus. Ve prospěch českého reprezentanta rozhodlo, že byl v pěti disciplínách lepší než Niklaus.

Foto: IAAF.org

Roman Šebrle (na archivním snímku)

Článek

Šebrle se po pondělním narození dcery Kateřiny rozhodoval, zda vůbec do Tallinnu pojede. Nakonec při svém osmém startu soutěž pořádanou olympijským šampionem Erkim Noolem vyhrál stejně jako v letech 2000, 2001, 2003 a 2004. Získal tak další sošku znázorňující jednu z disciplín sedmiboje, tradiční trofej za triumf na Reval Hotels Cupu.

Po prvním dnu byl Šebrle třetí se ztrátou 66 bodů na domácího Kristjana Rahnua, jenž vedl. Nebyl spokojen s výkonem v dálce (740 cm) a vrhu koulí (14,66 m), naopak ho potěšilo 207 centimetrů ve výšce.

"Výška je velký příslib k mistrovství světa, protože jsem čekal tak dva metry," řekl vícebojař v sobotu ČTK. Rodičovské povinnosti se na jeho výkonu nejspíš podepsaly. "Myslel jsem, že jsem si odpočinul, ale asi na mně ta únava z posledního týdne nechala nějaké následky. Byl to shon," uvedl Šebrle, jenž před odletem plánoval útok na 6200 až 6300 bodů.

Do druhého dne vstoupil evropský rekordman v sedmiboji čtvrtým časem v běhu na 60 metrů překážek a posunul se na druhé místo. Rahnu však zvýšil svůj náskok na Šebrleho na 95 bodů.

Jako obvykle se soutěž lámala v tyčce, v níž český atlet dosáhl výkonu 485 cm, zatímco Estonec skočil o 30 centimetrů méně. Po závěrečném běhu na 1000 metrů se zrodila málo vídaná "remíza". Šebrlemu pomohlo pět vítězství ve vzájemných soubojích s Niklausem.

Reklama

Související témata: