Hlavní obsah

Staňkův netradiční ceremoniál: cesta lodí a květináč. Teď přijde svatba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už zažil několik vyhlášení, halovou evropskou medaili přebíral třeba v Glasgow na chodbě vedle veřejných záchodků. To medailový ceremoniál v Mnichově měl nejen pro bronzového koulaře Tomáš Staňka mnohem důstojnější kulisy. Probíhal v parku vedle Olympijského stadionu, kam medailisté cestují originálním způsobem.

Foto: Ivana Roháčková

Koulař Tomáš Staněk se svým evropským bronzem.

Článek

„Jeli jsme lodí, což bylo fajn. Možná by bylo lepší vyhlašovat až v úterý, takhle to bylo moc narychlo a ještě nás čekal antidoping. A na stadionu by to bylo možná ještě pompéznější,“ přemítal Staněk, který si hýčkal svoji první venkovní medaili. „Je pěkná, moderní a lesklá, tak se asi bude muset hodně leštit,“ usmíval se.

K tomu dostávají medailisté nezvykle i kytku v květináči. „Můžeme si ji zasadit my, nebo oni tady v areálu. Nechali jsme ji tady, tak říkali, že se za pár let můžeme podívat, jak vyrostla,“ líčil český rekordman.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Česká atletika (@czatletika)

Sezona pro něj ale nekončí, bude nabitá ve sportovním i osobním životě. „Ještě mě čekají nějaké závody, skončím mistrovstvím republiky družstev. A také mě čeká svatba,“ vyhlíží zářijovou veselku s přítelkyní Nelou. Svatbu může spojit i s oslavou evropského bronzu.

„Tady byla oslava hodně lehká, z antidopingu jsme přijeli v jednu v noci. Ale tvrdé jádro týmu na mě počkalo a dali jsme si oslavný gin s tonikem,“ usmíval se Staněk.

Reklama