Hlavní obsah

Účastníci Bostonského maratonu musejí být očkovaní nebo otestovaní

Boston

Na start letošního ročníku Bostonského maratonu se budou moci postavit pouze běžci očkovaní proti koronaviru nebo s negativním testem. Podmínky účasti oznámili pořadatelé závodu, který je na programu 11. října místo obvyklého dubnového termínu. Bez splnění jedné ze jmenovaných podmínek nebude běžcům vydáno startovní číslo.

Foto: Gretchen Ertl, Reuters

Slavný Bostonský maraton

Článek

Testy nesmí být starší než 72 hodin a organizátoři je budou prostřednictvím třetí strany v případě potřeby poskytovat. Nikdo s pozitivním testem nebude moci běžet a bude mu vráceno startovné.

Již dříve bostonští pořadatelé oznámili, že maratonu se bude moci kvůli koronavirovým opatřením zúčastnit maximálně 20 000 běžců, což jsou zhruba dvě třetiny obvyklého počtu. Snížení kapacity má umožnit lepší možnost dodržování sociálních rozestupů během závodu a v prostoru startu a cíle.

Bostonský maraton se poprvé konal v roce 1897 a vloni byl kvůli koronaviru poprvé v historii zrušen. Běžeckým závodem s nejdelší nepřerušenou tradicí na světě se tak stala silniční desítka z Běchovic do Prahy. Dalšímu zrušení už se bostonští pořadatelé vyhnuli, kvůli pokračující pandemii se ale museli vzdát tradičního startu třetí pondělí v dubnu, na které připadá Den patriotů.

Reklama