Hlavní obsah

Věčný smolař Svoboda! Odnášeli ho soupeři, zlato převzal na ošetřovně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měl to být zlatý hřeb sobotního programu halového mistrovství republiky atletů. Ve skvělé formě běhající překážkář Petr Svoboda si opravdu v Ostravě finišoval pro očekáváný titul na 60 m překážek. Jenže místo radosti se ho zmocnila bolest. Se svalovým zraněním skončil na nosítkách a jeho start na halovém mistrovství Evropy v Istanbulu je vážně ohrožen.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Petr Svoboda v bolestech po finále překážek na halovém mistrovství republiky v Ostravě.

Článek

Je mu 38 let, ale od začátku sezony běhal jako za mlada. Blýskl se časem 7,56 s, i v trénincích před halovým mistrovstvím republiky v Ostravě měl velmi slibnou formu. Rozběh kontroloval, ve finále se chystal ze sebe dostat to nejlepší.

Jenže už za poslední překážkou se mu lehce podlomila noha, s bolestivou grimasou proťal cílovou čáru v čase 7,73 s a za cílem se svalil na zem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Česká atletika (@czatletika)

Seběhli se k němu zdravotníci i s nosítky, na nichž ho pak i spolu se Svobodovými soupeři včetně stříbrného Davida Ryby odnášeli do zázemí ostravské haly. Bývalý halový mistr Evropy se jen bezmocně držel za hlavu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Petr Svoboda je za asistence zdravotníku odnášen na nosítkách z ostravské haly při halovém mistrovství republiky v Ostravě.

Slavnostní vyhlášení se tak muselo obejít bez svěřence Luďka Svobody na nejvyšším stupínku, zlato mu pak svazový zástupce Libor Dinga předával na ošetřovně. Svoboda ukázal palec nahoru, ale jeho start na vrcholu sezony za necelé dva týdny by se po svalovém zranění rovnal zázraku.

Český rekordman v hale i venku si prošel už řadou zdravotních problémů, tři sezony vynechal, hrozila mu i amputace nohy. Vloni v létě kvůli svalovému zranění nestartoval na mistrovství světa v Eugene a nemohl odcestovat na evropský šampionát v Mnichově.

Vždy se ale dokázal vrátit v kvalitní formě. Zvládne to i teď? Mistrovství světa přivítá v létě Budapešť.

Reklama

Související témata: