Hlavní obsah

VIDEO: Bolt poražen! Šok? Ale ne. Zdvořile nechal vyhrát prince

KINGSTON/PRAHA

Závod to tak úplně nebyl. Spíše zdvořilostní záležitost. Slavný sprinter Usain Bolt doma v jamajské metropoli Kingston zaklekl na dráze vedle britského prince Harryho a nechal ho vyhrát. Bolt jen uvolněně vyklusával. Souboj sledovala řada studentů, včetně mnoha atletů.

Princ Harry závodil s Usainem BoltemVideo: Reuters

 
Článek

„Nechoďte závodit do Ameriky, váš talent Jamajka potřebuje," vzkázal do davu s obdivem ke sprinterské síle závodníků z malého ostrova Harry. S Boltem si vyměnil pár zdvořilostních frází.

Sedmadvacetiletý princ je na cestě po Karibiku a Latinské Americe v rámci oslav 60. výročí nástupu na trůn jeho babičky, Alžběty II. Už přitom navštívil Bahamy a Belize.

Na Jamajce ho uvítaly dělové salvy a čekalo ho také setkání s premiérkou Portií Simpsonovou Millerovou. Ta nijak netají, že chce skoncovat s koloniálními pozůstatky vazeb Jamajky na Británii. Na stadiónu se však královnin potomek setkal s nadšeným přijetím.

Čekají ho i v dalších zemích regionu. Oslavy diamantového výročí připomínají cestováním i další členové rodiny. Princ Charles vyrazí do Austrálie, Kanady, Papuy-Nové Guineje a na Nový Zéland. Harryho bratr princ William se vydá pro změnu do Malajsie, Singapuru, na Šalamounovy ostrovy a Tuvalu. Pětaosmdesátiletá královna s manželem, o pět let starším vévodou z Edinburghu, má v rámci oslav cestovat jen po britských ostrovech.

Reklama

Související témata: