Hlavní obsah

Auda jako kapelník Olympiku. Taky si nechal nastřelit vlasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovu po 11 měsících oblékne reprezentační dres a do pátečního pardubického zápasu kvalifikace MS 2023 proti Bosně a Hercegovině vyrazí pivot Patrik Auda s nezvykle kratším sestřihem.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Patrik Auda v dresu národního týmu

Článek

Podobně jako frontman hudební skupiny Olympic Petr Janda si nechal nastřelit vlasy, i když je o téměř padesát let mladší. „Na tom dřívějším účesu to nebylo tolik vidět, ale měl jsem vlasy už hodně vypadané a prořídlé, což mi vadilo. Podstoupil jsem tak drobnou kosmetickou úravu, zahojilo se to dobře a v příštích měsících i začne růst. Věřím, že v září na mistrovství Evropy už budu mít plnější vlasový porost," tvrdí Auda, který bude i v příští sezoně působit v japonské Jokohamě.

„Jsem s tím angažmá spokojený. Nemám teď v plánu vymýšlet něco jiného," říká. Na předchozí kvalifikační zápasy ho z Japonska stejně jako dalšího krajánka Ondřeje Balvína nepustila koronavirová opatření. O to více si nyní Auda pobyt s reprezentací užívá. „Je to pro mě super. Pokaždé, když mám možnost přijet na nároďák, je to pro mě super a na tohle léto, zakončené Eurobasketem doma v Praz, se obzvlášť těším," míní.

V dosavadních čtyřech zápasech kvalifikace MS 2023, z nichž vyhráli jediný doma proti Bulharsku, dopláceli čeští basketbalisté na absenci minimálně šesti opor. „V předcházejících oknech jsme nebyli v nejlepším složení, kdežto teď jsme na tom o hodně lépe. Věřím, že nám v důležitém souboji pomohou diváci, v Pardubicích jsme zvyklí na skvělou atmosféru," míní kouč Ronen Ginzburg před utkáním, které začíná v pátek ve 20.00 h.

Pokud by Češi dokázali porazit Bosnu a Hercegovinu minimálně o 14 bodů a Bulharsko v doma padlo s Litvou, získali by reprezentanti postupovou jistotu už zítra večer. „V první řadě musíme odvést svou práci a vydat ze sebe to nejlepší, až pak bude šance přemýšlet nad věcmi kolem postupu i o tom, co ještě potřebujeme uhrát v pondělí v Klajpedě proti Litvě," přemítá kouč.

V pátečním duelu by právě Auda s Balvínem měli tvořit hlavní českou sílu pod košem. „Bosna má na všech pozicích vysoké hráče s dlouhým rozpětím paží. Tomu budeme muset čelit," uvědomuje si český hráč.

Podle Ginzburga národní tým až neskutečně ožívá s přítomností režiséra hry Tomáše Satoranského. LMoc nám pomáhá. Při tréninku posouvá všechny spoluhráče dopředu a oni ho poslouchají. Je to obrovská výhoda, že je tu Saty s námi," říká Ginzburg na adresu basketbalisty, kterému až dnes skončí smlouva ve Washingtonu.

Už je ale veřejným tajemstvím, že má Barcelona pro Satoranského připravený lukrativní čtyřletý kontrakt. „Do pátečního rána mám na to jedinou odpověď, bez komentáře," zůstává hráč neoblomný.

Reklama

Související témata: