Hlavní obsah

Basketbalista Böhm jde z USK za reprezentačním koučem Ocampem do Burgosu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basketbalisty USK Praha opouští reprezentační pivot David Böhm. Dvaadvacetiletý hráč odchází do týmu nováčka druhé španělské ligy Burgosu, kde ho povede trenér českého národního mužstva Diego Ocampo. USK o tom informoval na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Český basketbalista David Böhm.

Článek

Böhm se loni vrátil na Folimanku z americké univerzity Northern Kentucky Norse. V minulém ročníku odehrál 39 ligových zápasů s průměrem 12,4 bodu a 7,4 doskoku a probojoval se do reprezentace, s kterou si v létě zahrál i olympijskou předkvalifikaci.

V nové sezoně pomohl 20 body k úvodní výhře nad Brnem coby nejlepší střelec utkání. Nyní bude pokračovat v kariéře ve Španělsku.

„Shodli jsme se, že to je dobrý krok pro moji budoucnost. Děkuji vedení USK Praha a spoluhráčům za všechno, co jsme prožili. USK pro mě bude vždy domovem,“ uvedl Böhm.

Manažer pražského klubu Petr Jachan uznal, že Böhmův odchod je výrazným zásahem do budovaného týmu, který před sezonou převzal francouzský kouč Frank Kuhn. „Načasování hned na začátku soutěže není v případě klíčové role Davida nic jednoduchého. Byl jedním ze stavebních kamenů týmu. Dostal jasnou roli a v prvním utkání prokázal, že je připraven ji naplnit. Hlavní prioritou naší filozofie je však výchova hráčů s cílem jejich působení v nejlepších evropských soutěžích. Přestup do Burgosu je rozhodně v souladu s ní,“ řekl Jachan.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.