Hlavní obsah

Basketbalista Krejčí dal v premiéře v G-League deset bodů

Oklahoma City

Český basketbalista Vít Krejčí má za sebou vydařenou premiéru v G-League, soutěži rezervních týmů NBA. V dresu Oklahoma City Blue odehrál 23 minut, nejvíce z týmu, a k vysoké výhře 118:63 nad Salt Lake City přispěl 10 body, 7 doskoky a 3 asistencemi.

Foto: Twitter @CAlmanza1007

Vít Krejčí během utkání české reprezentace (archivní foto)

Článek

Během prvního pobytu na hřišti byl Krejčí u všech bodů svého týmu, dal trojku a na další dva koše přihrál, další koš a trojku přidal ve třetí čtvrtině. K tomu trefil i dva trestné hody. Patřil mezi sedm domácích hráčů s dvouciferným počtem bodů.

Pro Krejčího, který si v říjnu připsal i dva starty v NBA za Oklahomu City Thunder, to bylo vůbec nejvyšší herní zatížení, které během profesionální kariéry zažil. Dvacet tři minut odehrál dosud jen jednou ve španělské lize v září 2019 v dresu Zaragozy. Celou minulou sezonu pak vynechal kvůli zranění kolena.

"Zahájení sezony s týmem OKC Blue je dalším krokem v návratu Vítka na palubovky po vážném zranění. G-League je ideální soutěž na restart po zranění a zároveň bude pod stálým drobnohledem A-týmu Oklahoma City Thunder," řekl Krejčího agent Phillip Parun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.