Hlavní obsah

Basketbalista Kyzlink odchází z USK Praha do německého Bambergu

Basketbalista Tomáš Kyzlink přestupuje z USK Praha do německého Bambergu. Osmadvacetiletý reprezentant podepsal v novém působišti smlouvu do konce sezony a povede jej tam bývalý trenér mistrovského Nymburka Oren Amiel. Pražský klub informoval o Kyzlinkově odchodu na facebooku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Český basketbalista Tomáš Kyzlink při zápase s Litvou.

Článek

"Od začátku spolupráce byla tato možnost otevřená a obě strany s tím do toho šly. Jsme rádi, že jsme mohli Tomášovi nabídnout naše zázemí pro jeho další krok v profesionální kariéře a zároveň jsme rádi, že za nás odehrál osmnáct (ligových) utkání a pomohl nám v průběhu sezony," řekl manažer USK Michal Šob.

Kyzlink nahradí v dvanáctém týmu bundesligy amerického hráče Trevise Simpsona. Rodák z Vyškova se stane třetím českým zástupcem v německé lize. Ondřej Sehnal a Martin Peterka působí v Braunschweigu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený USK PRAHA BASKETBALL (@uskpraha)

"Těším se na novou výzvu. Jsem energický hráč, který dokáže využít své přednosti na obou stranách hřiště. Rád bych se co nejdříve začlenil do týmu a chci mu pomoci," uvedl na oficiálním webu německého klubu Kyzlink.

Osmadvacetiletý Kyzlink v minulosti působil ve španělském týmu Cáceres, slovinském Helios Suns Domžale, francouzském Bourgu a vedle druholigových týmu Treviglio či Siena nastupoval také v italské první lize za Benátky, Virtus Řím a Reggio Emilia. Do USK přišel v září poté, co nenašel adekvátní angažmá. V české nejvyšší soutěži odehrál 18 zápasů a s průměrem 18,3 bodu mu patří šesté místo mezi střelci.

Reklama

Související témata: